La 10 octombrie se marchează Ziua Internațională a Sănătății Mintale, un eveniment global ale cărei baze au fost puse în 1992, de către Federația Mondială pentru Sănătate Mintală. Obiectivul declarat al evenimentului este acela de a mobiliza eforturile în sprijinul sănătății mintale și de a oferi o oportunitate pentru toată lumea de a vorbi despre problemele de sănătate mintală și despre ce mai trebuie făcut în acest domeniu. Pentru anul 2019, tema este „Promovarea sănătății mintale și prevenirea suicidului”, iar campania beneficiază și de sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

„Prevenirea sinuciderii este tema Zilei Mondiale a Sănătății Mintale în 2019 pentru a atrage atenția guvernelor, astfel încât această problemă să fie prioritară în agendele de sănătate publică din întreaga lume.

Dacă îi determinăm pe oameni să vorbească despre un subiect care tinde să fie tabu și despre care mulți au idei greșite și preconcepute vom ajuta comunitățile să învețe despre factorii de risc, astfel încât să îi poată identifica și să poată fi abordați.

Materialul integral este disponibil pe rohealthreview.ro.