Federaţia Internaţională de Diabet (IDF) marchează și anul acesta Ziua Mondială a Diabetului la nivel global pe 14 noiembrie 2020.

Această zi este marcată la nivel international, anual, de toate asociațiile membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF) și Organizația Mondială a Sănătății, alături de profesioniștii în domeniu dar și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

În fiecare an de Ziua Mondială a Diabetului generează campanii mondiale ample de informare asupra diabetului.

În 2020, campania Zilei Mondiale a Diabetului se concentrează pe promovarea rolului asistenților medicali în prevenirea și gestionarea diabetului.

Tema campaniei din acest an este: “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”

Campania își propune să sensibilizeze rolul crucial pe care îl joacă asistenții medicali în sprijinirea persoanelor care suferă de diabet.

Asistenții medicali reprezintă în prezent peste jumătate din forța de muncă în domeniul sănătății la nivel mondial. Ei fac o muncă remarcabilă pentru a sprijini oamenii care trăiesc cu o gamă largă de probleme de sănătate. Persoanele care fie trăiesc cu diabet, fie riscă să dezvolte afecțiunea, au nevoie și de sprijinul lor.

Cei care suferă de diabet se confruntă cu o serie de provocări, iar educația și pregătirea asistenților medicali sunt esențiale.

Pe măsură ce numărul persoanelor cu diabet continuă să crească în întreaga lume, rolul asistenților medicali și al altor profesioniști din domeniul sănătății devine din ce în ce mai important în gestionarea impactului afecțiunii.

Furnizorii de servicii de sănătate și guvernele trebuie să recunoască importanța investițiilor în educația și formarea asistenților medicali. Cu expertiza potrivită, asistenții medicali pot face diferența pentru persoanele afectate de diabet.

Pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului 2020, Federația Internațională a Diabetului organizează un chat pe Twitter, vineri 13 noiembrie la ora 15.00 CET cu privire la rolul asistenților medicali în îngrijirea diabetului.

Obiectivele cheie ale chat-ului sunt:

  • Împărtășirea de experiențe și observații cu privire la rolul asistenților medicali în îngrijirea diabetului.
  • Creșterea angajamentului în jurul nevoilor asistenșilor medicali în îngrijirea diabetului: finanțare, educație și formare.

Detalii pe: https://worlddiabetesday.org/