În perioada 16 – 22 octombrie 2023 are loc Săptămâna Națională a Educației pentru Prevenire HIV, ediția 2023, ocazie cu care peste 3000 de tineri de la nivel național vor primi informații utile legate de protecția împotriva HIV/ITS-urilor, sarcinilor neplanificate și despre contracepție.

Sloganul acestei ediții este Tinerii AFLĂ, ȘTIU & SE PROTEJEAZĂ!

SNEP HIV este organizat de Asociația Semper Musica în parteneriat cu FASMR – Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România și Aras Bucuresti – Asociația Română Anti-SIDA. Evenimentul este finanțat de Ambasada Țărilor de Jos la București (Embassy of the Netherlands in Romania), GSK UK și Corpul European de Solidaritate.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu toate cele 12 asociații de studenți la medicină din țară: 3S – OSM Cluj, Societatea Studenților în Medicină din Bucurti (SSMB), Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală, Societatea Studentilor Medicinisti Iasi – SSMI, Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașoveni – ASSM, SSMT (Societatea Studeilor în Medicină Timişoara) – Timisoara Medical Students’ Society, SSMG, Societatea Studenților Medicinisti Hipocrates Sibiu – SSMHS, SSMC – Societatea Studenților Mediciniști Craiova, A.S.M.O. – Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea, Liga Studenților Tg. Mureș, Asociația Studenților Mediciniști si Tinerilor Medici Constanța. De asemenea  se alătură campaniei Aras Bucuresti, Crucea Rosie Filiala Brasov și Asociația EROS din Cluj-Napoca.

SNEP HIV – Săptămâna Națională a Educației pentru Prevenire HIV – este un eveniment național de educație medicală preventivă organizat simultan în toate centrele universitare din țară și are drept scop educarea tinerilor cu privire la strategiile de utilizat pentru prevenirea infecțiile cu transmitere sexuală, a HIV și sarcinilor neplanificate.

 

Sursa: Asociația Semper Musica