În perioada 25 – 26 octombrie 2023 a avut loc cea cea de-a treia ediție a Conferinței Zilele Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț, ocazie de a marca 171 de ani de activitate medicală medicală în această instituție sanitară.

Evenimentul a fost organizat de Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț și Asociația „Împreună pentru Spitalul Orășenesc ”Sfântul Dimitrie”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Târgu Neamț și al Sindicatului Sanitas Spital Orășenesc „Sfântul Dimitrie”.

Timp de două zile, Casa Arcașului din Tîrgu Neamț a fost gazda a 180 de participanți, medici, asistenți și personal nemedical, din diferite domenii ale sănătății, inclusiv medicină internă, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, boli infecțioase, cardiologie, reumatologie și pediatrie, precum și specialiști în domeniile ambulatorii cum ar fi gastroenterologie, diabet, ortopedie, endocrinologie și pneumologie. Alocutorii invitați au prezentat peste 30 de lucrări științifice.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 25 octombrie 2023, și s-a bucurat de prezența autorităților locale, a managerilor de spitale din județul Neamț, dar și din alte județe ale Moldovei, precum și a actualilor sau foștilor medici și specialiști care activează sau au deservit pacienții de-a lungul anilor.

Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tîrgu Neamț asigură servicii medicale pentru o largă varietate de patologii, având o abordare pluridisciplinară și deservind o populație de aproximativ 90.000 persoane. Obiectivul unității sanitare este cel de a diversifica gama de servicii oferite, în concordanţă cu necesitățile populaţiei şi prin efortul conjugat al spitalului şi al autorităţilor locale, ținând pasul cu evoluția științei medicale.

Evenimentul a fost suținut de: MULTI CLEANING SYSTEMCLINI-LABORTOPEDICACasa ArcașuluiCattaleya – Events HallIKOSAR, D&P TRUST, Casa AfetelorPizzeria VeneziaSun Wave PharmaUSP România și TZMO România.

Operatorul evenimentului a fost Oameni și Companii – OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.