Pe 25 octombrie, Ziua Mondială a Spinei Bifida și Hidrocefaliei crește gradul de conștientizare și înțelegere pentru aceste boli care afectează coloana vertebrală și creierul. Este, de asemenea, o zi pentru a susține și promova drepturile celor care trăiesc în aceste condiții.

Spina bifida este un defect congenital care afectează coloana vertebrală. Când un copil se naște cu această afecțiune, o parte a măduvei spinării este expusă printr-un gol din coloana vertebrală. Potrivit CDC, 1.400 de copii se nasc cu spina bifida în fiecare an. În întreaga lume, 1 din 2.500 de copii se naște cu spina bifida.

Spina bifida este un defect de tub neural, care afectează creierul și coloana vertebrală. Un alt tip de defect al tubului neural este hidrocefalia. Această afecțiune apare atunci când există o acumulare de lichid în ventriculii creierului. Acest lichid suplimentar pune presiune asupra creierului și poate duce la leziuni ale creierului. În Statele Unite, 1 din 500 de copii se naște cu hidrocefalie. Alți 6.000 de copii vor dezvolta hidrocefalie până la vârsta de 2 ani.

Hidrocefalia este mai frecventă la copiii născuți în Africa, Asia de Sud-Est și America Latină.

 

Sursa: Nationaldaycalendar.com