”Astranrom  – Asociatia Transplantatilor din Romania organizeaza sambata, 27 iulie 2019, in memoria si cinstirea Donatorilor, Ziua Donatorului de Organe.

Activitatea se desfasoara sub auspiciile Ministerului Sanatatii, in parteneriat cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti, in intervalul 9.00 – 15.00, si va avea urmatorul program:

– 09.00 – 09.30, ne intalnim pe Bd. Ion Mihalache, trotoarul din fata spitalului Sf. Maria.
– 09.30 – 10.00 deschiderea evenimentelor in Sala Amfiteatru a spitalului Sf. Maria
– 10.00: start cursa ciclista, la care se poate inscrie oricare pacient, membru de familie, prieten.

Organizatorii invita pe toți cei interesați să participe la eveniment și să distribuie informațiile: ”Va rugam sa transmiteti in jurul dvs. acest lucru. (Cine are bicicleta, este de preferat sa vina cu ea, pentru cine nu are, vom avea la dispozitie, din partea Primariei Bucuresti 50 de biciclete. Startul cursei se da de catre Primarul general al capitalei. De asemenea, daca nu participati la cursa ciclista, vor fi si alte evenimente in care va asteptam sa va implicati. Printre ciclisti, alaturi de pacienti, vor fi medici, donatori, manageri de spital, persoane publice, artisti, sportivi, prieteni.)
– cca ora 11.00 sosirea ciclistilor la IC Fundeni (Traseul pe care se vor deplasa bicicletele: spitalul Sf-Maria – b-dul Ion Mihalache – Piata Victoriei – d-dul Iancu de Hunedoara – d-dul Stefan cel Mare – Bucur Obor – :Soseaua Colentina – str. Sportului – IC Fundeni.)
– 9.30 – 11.00, distribuire de materiale informative privind donarea, in zone delimitate, la Piata Victoriei, Bucur Obor, d-na Ghica si Intersectia Soseaua Colentina cu Soseaua Fundeni. Va rugam sa va inscrieti pentru participare la aceasta activitate. Avem nevoie de 10 persoane in fiecare punct. Se distribuie flutrasi inainte si in timpul trecerii grupului de ciclisti, iar la 5 – 10 minute dupa trecerea ciclistilor, voluntarii din punctele fixe se deplaseaza la IC Fundeni.
– 11.00 – 11.30, conferinta de presa la IC Fundeni – curtea Bisericii
– 11.30 – 12.30, slujba de pomenire si parastas
– 12.30 – 15.00, pranz si socializare la mesele de la biserica”

Informatiile sunt preluate de pe pagina de Facebook a Astranrom  – Asociatia Transplantatilor din Romania.