Trei asociații de diabet colaborează pentru a oferi gratuit, pentru 30 de copii cu diabet de tip 1 din România, cea mai nouă tehnologie de monitorizare continuă a glucozei (CGM).

Monitorizarea continuă a glucozei ușurează gestionarea diabetului pentru numeroșii părinți ai copiilor cu diabet de tip 1, care monitorizează în mod obișnuit nivelul de glucoză al copilului prin înțepături în degete.

Luna aceasta, trei asociații de pacienți din România colaborează cu Deyan Kraft Medical pentru a oferi gratuit un sistem de monitorizare continuă a glucozei (CGM) Dexcom ONE la 30 de copii cu diabet de tip 1.

Asociațiile de pacienți Sprijin pentru DiabetASCOTID și Da, și eu pot! oferă fiecare câte zece kituri de început cu o utilizare de 10 zile copiilor cu diabet, pentru a le permite acestora să încerce gratuit sistemul Dexcom ONE.

Radu Putere, CEO Deyan Kraft Medical, distribuitor oficial Dexcom ONE în România, a declarat: „Oferirea unui Starter Kit al unui sistem CGM precum Dexcom ONE poate schimba viața copiilor. Acesta face fiecare zi mai ușoară, atât pentru părinte, cât și pentru copil, deoarece oferă o imagine completă a ceea ce se întâmplă cu nivelul de glucoză din organism, ceea ce îi ajută pe părinți să ia decizii de tratament mai bune. Suntem încântați să lucrăm cu aceste organizații de pacienți pentru a oferi Starter Kit-uri Dexcom pentru 30 de copii, astfel încât aceștia să poată realiza beneficiile acestei noi tehnologii, care le îmbunătățește calitatea vieții.”

Sistemul Dexcom ONE utilizează un mic senzor și un transmițător portabil care poate fi purtat timp de până la 10 zile, eliminând necesitatea înțepăturilor dureroase în degete*. Senzorul discret poate fi aplicat fie pe partea anterioară a brațului, fie pe abdomen sau pe partea superioară a feselor – pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani. Senzorul măsoară nivelul de glucoză din lichidul interstițial, iar transmițătorul trimite o citire a nivelului de glucoză la fiecare 5 minute către un smartphone† sau un receiver‖ compatibil. Aplicația Dexcom ONE arată care este nivelul actual al glucozei și încotro se îndreaptă tendințele, iar alertele personalizabile pot fi configurate pentru a vă anunța dacă atingeți pragurile de glucoză ridicată și scăzută.

Produsul, care a fost lansat pentru prima dată la noi în țară anul trecut, îmbunătățește deja viața multor persoane care trăiesc în România. Una dintre aceste persoane este doamna Matyas, a cărei fiică de 13 ani, Natalia, are diabet de tip 1: „Sistemul Dexcom ONE ne-a făcut viața mai ușoară. Folosim un receiver‖ care ne arată ce se întâmplă cu nivelul de glucoză al Nataliei, astfel încât să putem lua decizii de tratament în timp util. Mă simt mult mai liniștită, deoarece diabetul ei este bine gestionat și nu mai trebuie să o înțep în deget de mai multe ori pe zi. Natalia poate să își verifice singură nivelurile pe receiver‖. Este foarte simplu.”

Sistemul Dexcom ONE poate fi utilizat de copiii cu vârsta de peste doi ani și poate fi folosit fie cu un telefon mobil compatibil†, fie cu un receiver dedicat‖. Kitul de început Dexcom ONE conține un senzor și un transmițător care pot fi utilizate timp de până la 10 zile. Părinții interesați să primească gratuit un kit de început de 10 zile pentru copilul lor trebuie să contacteze una dintre următoarele organizații de pacienți: Sprijin pentru Diabet, ASCOTID sau Da, și eu pot!.