Gestionarea tratamentului după primirea unui diagnostic de cancer poate fi copleșitoare, dar un mijloc potențial eficient de a prelua controlul poate fi chiar în buzunarul tău: smartphone-ul. Acum există o serie de aplicații mobile concepute pentru a ajuta pacienții cu cancer pulmonar.

Utilizarea unei aplicații poate avea un impact semnificativ asupra îngrijirii dvs. Un studiu prezentat la reuniunea din iunie 2017 a Societății Americane de Oncologie Clinică a constatat că atunci când pacienții supuși tratamentului cancerului au folosit o tabletă pentru a raporta simptomele furnizorilor de servicii medicale în timp real, au supraviețuit cu aproximativ cinci luni mai mult decât pacienții care nu au utilizat o tabletă .

Iată cinci aplicații demne de luat în seamă:

 

1. My NSCLC Manager

Creat pentru pacienții cu cancer pulmonar cu celule mici (NSCLC), Managerul meu NSCLC include un jurnal digital pentru a înregistra și salva informații importante între vizitele medicului și are capacitatea de a urmări simptomele zilnice și efectele secundare, inclusiv oboseala, starea de spirit și durerea. Graficele vă ajută să vedeți rezultatele testelor și simptomele zilnice dintr-o privire, iar funcția calendar vă ajută să țineți evidența ciclurilor de tratament și să vă amintiți programările. Puteți, de asemenea, să descărcați materiale educaționale și să împărtășiți informații cu medicul dumneavoastră.

Gratuit pe iTunes

 

2. Cancer Net Mobile

O aplicație nu doar pentru cancerul pulmonar, dar personalizabilă pentru mai mult de 120 de tipuri de cancer, aplicația a fost actualizată recent pentru a face introducerea datelor mai simplă și mai utilă – puteți trasa simptomele în funcție de gravitate pe un grafic ușor de citit, de exemplu. De asemenea, puteți scrie întrebări pentru medicul dumneavoastră, precum și să înregistrați raspunsurile, să faceți fotografii cu etichetele medicamentelor și să salvați informațiile pentru mai târziu. Aplicația este disponibilă și pentru utilizatorii de limbă spaniolă.

Gratuit pe iTunes și Google Play

 

3. My Cancer Genome 

Multe forme de cancer pulmonar pot fi tratate în mod eficient cu medicamente vizate mutațiilor individuale ale tumorii tale. Aplicația My Cancer Genome vă permite să selectați în funcție de varietatea de cancer și mutație și să căutați medicamentele care sunt utilizate pentru tratarea acestuia, precum și studiile clinice în curs de desfășurare pentru care puteți fi eligibili. Multe instituții academice individuale au, de asemenea, aplicații proprii pentru căutarea studiilor clinice care sunt potrivite pentru tine.

Gratuit pe iTunes

 

4. Belong: Beating Cancer Together 

Aplicatia: Invingem cancerul împreună- pacienții și familiile pot pune întrebări direct unei echipe de oncologi de renume, radiologi, asistente și cercetători; administrează fișele medicale și le împărtășește cu familiile și echipele medicale; comunică intr-o rețea largă de pacienți cu diagnostice similare.

Gratuit pe iTunes și Google Play

 

5. Pocket Cancer Care Guide

Realizat de  Coaliția Națională a Supraviețuitorilor Cancerului, Ghidul de buzunar de îngrijire a cancerului a fost conceput pentru pacienții copleșiți de diagnosticul lor – ceea ce înseamnă aproape toată lumea. Puteți crea liste de întrebări pentru a vă adresa medicului, alegând dintre sute de întrebări organizate pe categorii după diagnostic. De asemenea, puteți înregistra și reda conversațiile cu medicii și să conectați programările la calendarul dvs.

Gratuit pe iTunes

 

Material preluat și tradus de pe www.everydayhealth.com.