Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, consideră că trebuie dezvoltat un program naţional de prevenire, combatere şi tratament al osteoporozei. În opinia sa, este necesar un registru naţional de osteoporoză.

„Cred că trebuie dezvoltat acest program naţional de prevenire, combatere şi tratament al osteoporozei. Tocmai pentru că s-au evidenţiat o serie de imperfecţiuni în ceea ce priveşte cunoaşterea traseului exact al pacientului. Cred că ne va ajuta şi pe noi foarte mult în luarea deciziei un registru naţional de osteoporoză. Pentru că, într-adevăr, începe să devină o maladie cu impact şi nu numai social, dar şi economic. Sunt revoluţii în tehnologiile medicale şi asistenţa terapeutică ce şi pe noi ne îndeamnă să fim atenţi la terapiile de ultimă generaţie. Înţeleg că au fost descoperiţi şi marcări genetici care să ateste riscul de osteoporoză şi atunci şi noi o să fim atenţi cu evoluţia acestor noi tehnologii, astfel încât să le putem cuprinde atât cât poate bugetul României în partea de finanţare”, a afirmat Cojan la o dezbatere de specialitate.

Ea a participat la masa rotundă cu titlul „Traseul pacientului cu osteoporoză – de la prevenţie la management de excelenţă”, organizată de Societatea Română de Endocrinologie, în contextul Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Osteoporozei. AGERPRES