Asociația Rebeca Faith-Hope-Love, împreuna cu alte  ONG uri, cere Agenției Naționale de Administrare Fiscală sector 1  virarea sumelor rezultate din direcționarea impozitului pe venit conform declarației 230 pentru anul 2019.

“În timp ce mai multe agenții de administrare fiscală au început virarea sumelor corespunzătoare declarației 230 pentru anul 2020, de la contribuabilii care au optat anul trecut pentru direcționarea pentru doi ani, Agenția Națională de Administrare Fiscală sector 1 nu a virat nicio sumă  nici măcar pentru anul 2019. Am cerut punct de vedere de la această agenție, însă nu am primit niciun răspuns. În tot acest timp, copiii care au nevoie de terapii, de dispozitive medicale și medicamente nu le pot accesa pentru că ONG-urile care susțin acesti copii nu au sumele necesare pentru nevoile lor. In fiecare an se întâmplă câte ceva și practic simțim ca suntem bătaia lor de joc. Statul nu asigura nevoile acestor copii iar părinții fac eforturi uriașe pentru a susține tot ce înseamnă un copil cu dizabilitați! Este revoltător!”, a declarat Adnana Cotolea, vicepreședinte Asociația Rebeca Faith Hope Love și mama unui copil cu dizabilități.

Virarea sumelor reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult se realizează în 90 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data expirării termenului legal de exercitare a opțiunii, potrivit legii.