Presedintele Autism Voice, Anca Dumitrescu, a castigat trofeul Liderul Anului 2020 in Sanatate pentru copii acordat de Itsy Bitsy in cadrul Galei anuale „Lideri pentru liderasi” 2021 powered by Iitsy Bitsy.

Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi este modul prin care proiectelor frumoase si curajoase desfasurate in anul anterior le sunt aduse recunostinta si apreciere, prin premierea liderilor acestora care au dat dovada de curaj, incredere, determinare si tenacitate, si au facut lucruri minunate in beneficiul copiilor, prin activitati care i-au vizat direct sau indirect, prin parinti sau profesori.

„Acest premiu ne ofera puterea de a merge mai departe cu proiectele noastre si sa facem in 2021 si mai mult. Suntem aici sa ajutam familiile si copiii din Romania diagnosticati cu autism. Daca este cineva care are nevoie de ajutorul nostru, suntem la un click distanta”, a declarat Anca Dumitrescu.

Programul national Primul Pas în Terapie este destinat tuturor părinților ai căror copii au fost diagnosticați recent cu tulburare de spectru autist sau în cazul cărora există astfel de suspiciuni și răspunde întrebărilor legate de simptomatologie, diagnostic, evaluare și terapie.

Programul Eu și copilul meu. Viață sănătoasă pentru copiii cu autism, propune să îmbunătățească starea de sănătate mentală a 400 de copii cu autism prin ateliere individuale de psihoterapie, ludoterapie și arte, evaluări complexe și planuri de intervenție familială.

Programul national Pass the Voice este conceput ca o serie de workshopuri scurte, cu o parte teoretică și una aplicată, demonstrații și exemple, cu o tematică diversă, care să ajute fiecare părinte să înțeleagă concepte de bază și modurile eficiente de dezvoltare a abilităților copiilor pe fiecare arie de interes. Fiecare workshop este susținut online. Pass the Voice este ghidul părintelui care își dorește să lucreze cu propriul copil acasă.

Programul national Autism Voice Line este un program complex de consiliere psihologică on-line gratuită pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburări comportamentale prin care oferim interventie si recomandari de specialitate pentru problemele cu care se confrunta familiile afectate în această perioadă.

In 2020, programul Autism Voice Line a castigat Premiul Silver for Excelence la categoria ONG, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a competiției Romanian PR Award care și-a anunțat laureații în prima gală virtuală din istoria competiției.