Din 7 martie, Anca Toma va prelua pozitia de Director Executiv al European Patient Forum.

Anca Toma are o mare experiență în sănătate publică, precum și în politici europene, strategii de advocacy și management de proiect.

Sunt onorată să fiu numită director executiv al Forumului European al Pacienților, o organizație pe care o cunosc și pe care o admir de la începutul carierei mele la Bruxelles. Va fi un privilegiu să fac parte din această echipă de profesioniști foarte talentați care lucrează în fiecare zi pentru a promova vocea tuturor pacienților din Europa. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu Consiliul de avocați remarcabili care reprezintă membrii impresionanți ai EPF și care sprijină EPF și organizațiile sale membre în îndeplinirea misiunii lor colective”, a declarat Anca Toma.

Marco Greco, Președintele EPF a declarat: ”Numirea Ancăi marchează începutul unei noi și interesante ere pentru EPF, pe măsură ce ieșim din perioada întunecată a COVID-19, care a avut un impact puternic asupra comunităților noastre din întreaga Europa.  Anca va conduce un Secretariat în creștere și înfloritor la Bruxelles și, în calitate de președinte, sunt încântat și mândru să lucrez cu ea și cu consiliul de administrație pentru a aborda noile provocări și oportunități care ne așteaptă, pentru a îndeplini viziunea noastră ambițioasă”.

European Patients Forum (EPF) este o organizație umbrelă care sustine drepturile organizațiilor de pacienți din întreaga Europă. EPF numără 72 membri reprezentând organizații pe boli cronice la nivel european și coaliții naționale de pacienți.