Alphega implică constant farmaciile sale comunitare în orice inițiativă, care aduce un plus de sănătate și de educare comunității respective. Proiectele vin, cel mai des, din zona de incluziune a pacienților și vin cu o frecvență destul de mare, iar asta ne bucură”, a declarat Andra Geantă, Manager proiect la Farmaciile Alphega, în cadrul întâlnirii comunității Caspa.ro din 2 noiembrie 2022. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre ”Prevenție și Educație pentru Sănătate în Comunitate”, alături de partenerii de la Fundația Comunitară Buzău.

Andra Geantă a vorbit despre tipul proiectelor pe care le susțin și despre rezultatele pe care le urmăresc: ”Ne dorim să selectăm cât mai multe dintre proiectele care ajung la noi. De obicei le structurăm în funcție de zone, pentru că vrem să avem cât mai multe județe acoperite, iar mai apoi studiem și impactul în societate. Nu ne dorim să fie doar niște prezentări făcute seara la povești, ci chiar vrem să se întâmple ceva în urma lor și să fie niște întâlniri care să îi aducă aproape pe specialiști cu pacienții, unde aceștia să colaboreze și să interacționeze cât mai mult”, a subliniat Andra Geantă – Manager proiect Farmaciile Alphega.

Alphega Farmacie este o comunitate de farmacii independente cu acoperire la nivel european, care a luat naştere în anul 2001, având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții pacienților și a comunității din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății la scară extinsă. În România există din 2016, facilitându-le pacienților accesul la un serviciu de sănătate inovativ și performant.

Andra Geantă a vorbit și despre feedback-ul primit din partea pacienților: ”Feedbackul a fost foarte bun și oamenii își mai doresc astfel de lucruri. Au pus întrebări specialiștilor invitați și este clar că tipul acesta de proiecte vine în completarea unor nevoi reale și foarte bine așezate în comunitate. Încercăm să fim peste tot în țară, iar proiectele noastre să aibă un efect cât mai mare”.

”Încercăm periodic să dezvoltăm proiecte de prevenție și educare pentru pacienți de la nivel central. Avem astfel de proiecte la fiecare 3 luni și ne dorim să fim conectați la pacienți și să avem parteneri asociațiile de pacienți. Ne dorim să avem acești oameni lângă noi, pentru că așa știm prerspectiva pacientului.La fel de impotrtantă este și comunitatea, pentru că facem cu toții parte din ea”, a subliniat în încheierea intervenției sale Andra Geantă – Manager proiect Farmaciile Alphega, în cadrul celei mai recente întâlniri a Comunității Asociațiilor de Pacienți, din 2 noiembrie 2022.

Despre Comunitatea CASPA.RO

Caspa.ro este platforma digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți din România, un proiect dezvoltat de Oameni și Companii din iunie 2015 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaPfizerRegina MariaBoehringer IngelheimAlphega Farmacie.  Din septembrie 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală unde reunim proiectele, programele și toate inițiativele asociațiilor de pacienți. Săptămânal cele mai importante știri sunt reunite într-un newsletter transmis gratuit abonaților, la care vă puteți înscrie AICI. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.