Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR) a reușit prin programul “Plus pentru Calitatea Vieții” să îmbunătățească calitatea vieții pacienților cu hemofilie și accesul acestora la tratament prin metode psiho-educaționale menite să ofere informații și noi perspective asupra hemofiliei și a altor boli de coagulare și a efectelor acestora asupra corpului.

Programul “Plus pentru Calitatea Vieții” este răspunsul tuturor solicitărilor venite din partea pacienților cu hemofilie și are ca obiectiv facilitarea accesului la tratament prin punerea la dispoziție a unor soluții logistice adaptate nevoilor fiecărei persoane și adaptarea unor soluții eficiente de mobilitate specifice nevoilor fiecărui pacient.

Obiective:   

  • Facilitarea accesului la tratament al pacienților cu hemofilie și alte boli de coagulare prin punerea la dispoziție de soluții logistice adaptate nevoilor specifice fiecărui pacient.
  • Îmbunătățirea vieții pacienților cu hemofilie și cu alte boli de coagulare care suferă de degradări articulare iremediabile, asigurându-le echipamente specifice nevoilor fiecăruia.

Forme de ajutor oferite:

  • Solutii logistice specifice. Acestea vor fi adaptate la nevoile punctuale ale fiecărui pacient, transport cu autoturism sau cu autospecială destinată transportului persoanelor cu dizabilităţi de acasă la spital şi înapoi, asigurarea deplasării de acasă până la mijlocul de trensport ş.a.;
  • Decontarea cheltuielilor de transport neacoperite de programele nationale de asistenta sociala;
  • Punerea la dispozitia pacientilor cu hemofilie si cu alte boli de coagulare de echipamente specifice care sa imbunatateasca calitatea vietii celor cu degradari articulare grave. (bastoane, carje, carucioare cu rotile, fotolii rulante electrice, accesorii pentru echipamente, etc). Numărul pacienţilor pe care îi vom ajuta nu poate fi menţionat încă, ne propunem să fie cât mai mare, dar depinde de costurile şi de nevoile fiecăruia în parte şi, desigur, de fondurile pe care le vom avea la dispoziţie.
Pentru mai multe detalii despre programul “Plus pentru calitatea vieții” accesați https://anhr.ro/proiecte/plus-pentru-calitatea-vietii/