Prin programul „Iubește Mișcarea”, Asociația Națională a Hemofilicilor din România dorește să sprijine în 2023 membrii comunității pacienților cu hemofilie, boala von Willebrand și a altor tulburări de coagulare rare prin participarea acestora în programe de recuperare medicală – fizio-kinetoterapie.

Prin acest program, ANHR dorește să:

1. Ofere un impuls membrilor comunității de a face mișcare în mod susținut, pornind mai întâi cu program de kineto-terapie monitorizat;
2. Ofere posibilitatea recuperării în urma unei perioade de sedentarism, poate declanșate de o serie de sângerări;
3. Sublinieze importanța mișcării pentru un stil de viață sănătos care să ajute la prevenirea sângerărilor, precum și la trăirea pe deplin a unei vieți cu 0 sângerări.

Ce oferim prin programul „Iubește Mișcarea”?
Costul evaluării inițiale de către un medic de recuperare și al unui ciclu de 10-12 ședinte de kinetoterapie ȘI fizioterapie într-una din clinicile partenere programului.

În funcție de necesitate încercăm să asigurăm cazarea și transportul către o clinică din altă localitate în afara celei de reședință.
TRATAMENTUL hematologic/profilactic rămâne în RESPONSABILITATEA fiecărui pacient. ANHR recomandă ferm tuturor celor care își doresc să participe să discute cu medicul hematolog și să stabilească împreună schema și necesarul de tratament! Programul „Iubește Mișcarea” își dorește să faciliteze accesul la recuperarea medicală acolo unde acesta este greoi, însă încurajăm dialogul cu medicul curant și luarea deciziilor împreună, precum și în deplină cunoștință de cauză.

Cine este eligibil?
•Pacient diagnosticat cu hemofilie A, B, vonWillebrand sau altă tulburare rară de sângerare
•Orice vârstă

În cazul în care numărul cererilor depășește capacitatea de moment a programului, prioritari vor fi cei cu:
•Fenotip sever
•Dureri articulare cronice
Articulație țintă (>4 sângerări în ultimele 6 luni în aceeași articulație)

Care sunt pașii de urmat?
Pas 1. Completezi formularul;
Pas 2. Echipa noastră te va contacta pentru următoarele detalii. Ne dorim, pe cât posibil, să putem sprijini soluții locale. În funcție de caz vom stabili împreună dacă există varianta unei clinici de recuperare locale sau dacă nu – ce alternative ar fi.
Pas 3. După discuția avută cu echipa noastră va mai urma un formular și vei primi datele de contact și te vei putea programa singur la clinica parteneră a programului „Iubește Mișcarea” pentru un ciclu de 10-12 ședințe fizio-kinetoterapie.
Pas 4. Evaluare

Citește detaliile și înscrie-te completând formularul de aici: https://forms.gle/zm4pcZiLKGqiRuZj9 .

 

 

Sursa: Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania