Cu ocazia Zile Mondiale de luptă împotriva Hepatitei, marcată anual la data de 28 iulie, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania îndeamnă populația să se alăture campaniei prin participarea, în calitate de voluntari, la comunicarea mesajelor privind accesarea serviciilor de prevenție și eliminare a hepatitelor prin militarea pentru acces echitabil la investigații și terapiile antivirale.

”Anul acesta revenim la acțiunile în stradă, iar dacă doriti să ne sprijiniți vă așteptăm alături de noi în calitate de voluntari. Acțiunile APAH vor avea loc în Piata Sfatului din Brasov, duminică 25 iulie, în locații din Turda, Giurgiu, Iași și oriunde vom găsi voluntari dornici să ducă mesajele campaniei mai departe”, se arată într-un mesaj postat de Asociație pe pagina sa de FB .

Marți, 27 iulie, pe zoom, de la ora 17.30, va avea loc o întâlnire cu medicii de familie, unde se va vorbi deschis și prietenește despre relația pacient-medic de familie.

Pandemia COVID-19, care încă nu s-a încheiat, a afectat din plin pacienții cu hepatite virale, a afectat accesul la testare și la investigațiile necesare.

”E timpul să învățăm din lecția acestui an și jumătate și să ne unim forțele pentru a determina autoritătile să nu uite ca avem un Plan -Cadru de Eliminare a Hepatitelor Virale 2019-2030, care nu poate fi pus în practică decât cu implicarea tuturor”, este mesajul cu care încheie postarea APAH.