Alianţa Pacienţilor Cronici din România solicită introducerea pe lista de medicamente compensate şi gratuite a încă cinci molecule noi, pe lângă cele deja introduse. Potrivit preşedintelui APCR, Cezar Irimia, cele cinci molecule tratează patologii cronice, printre care diabetul, artrita reumatoidă şi psoriazisul.

“Este vorba despre cinci molecule de care au uitat cumva prin omisiune sau intenţionat să fie introduse pe aceste liste, ceea ce a determinat o reacţie imediată a noastră privind accesul tuturor pacienţilor pe toate patologiile cronice la aceste medicamente noi care pot face până la urmă diferenţa între viaţă şi moarte. Moleculele sunt dedicate diabetului zaharat, artritei reumatoide, psoriazisului, diferite patologii cronice”, a spus Irimia.

El a afirmat că APCR a solicitat o dezbatere publică în acest sens pentru ca toate medicamentele care au fost evaluate să fie introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite. “Noi am solicitat această dezbatere cerând în mod clar ca toate medicamentele care au fost evaluate şi au trecut prin toate furcile caudine să fie introduse pe lista de compensate şi gratuite deoarece nu dorim să discriminăm pacienţii cu diferite patologii faţă de cele alese iniţial de dumnealor să fie introduse în lista de compensate şi gratuite”, a declarat preşedintele APCR Cezar Irimia. AGERPRES