ARNIS – Asociaţia Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați organizează Prezentarea Proiectului Navigator de Pacienți (domeniul Sănătatea mamei și copilului), marți 26 martie, online prin Zoom, orele 16:00-18:30.

Speakeri:

  • Alina Comănescu – Navigator de pacienți cu 10 ani experiență
  • Conf. Dr. Adrian Toma – Medic primar Neonatologie, Medic specialist Neurologie Pediatrică
  • Conf. Univ. Dr. Anca Panaitescu – Medic primar obstetrică-ginecologie
  • Psiholog Dr. Raluca Anton

Eveniment dedicat: Neonatologilor, Ginecologilor & Obstetricienilor, Specialiștilor în FIV, Directorilor medicali, Managerilor de Maternități, Asistenților medicali, Psihologilor, Asistenților sociali.

Prezentarea are ca scop selectarea a 3 maternitati care să implementeze Proiectul Navigator de Pacienti.

Navigatorul de pacienți este responsabil de a ajuta pacienții să navigheze prin sistemul de sănătate și să optimizeze accesul la serviciile de îngrijire medicală de care au nevoie, pe perioada reproducerii asistate, sarcinii cu risc, terapiei intensive neonatale sau monitorizării copilului în pediatrie. Acesta lucrează în strânsă colaborare cu viitorii părinți / familiile nou-născuților cu risc și furnizorii de servicii medicale pentru a asigura o îngrijire coordonată, multidisciplinară, individualizată și eficientă.

Scopul Navigatorului de pacienți din maternități/centre de sănătate este acela de a explica viitorilor părinți / părinților cu nou-născuți cu risc, pe înțelesul lor, riscurile de boli cronice dezvoltate de viitoarea mamă sau de nou-născuții cu risc, diagnostice posibile, variantele de tratament (investigații necesare, posibile efectele negative ale fiecărei opțiuni, etapele tratamentului, etc) promovând sănătatea mamei și copilului.

 

Pentru a participa la acest eveniment este necesar să completati formularul de participare aici. Înscrierea se poate face până la 24 martie 2024.