ARTA ÎNVINGE CANCERUL, primul eveniment live organizat de Asociația R.O.Z. și Centrul Medical NEOLIFE, dedicat Săptămânii Europene de Luptă împotriva Cancerului

Evenimentul ARTA ÎNVINGE CANCERUL va avea loc joi 27 mai, ora 19.00, la Centrul Medical NEOLIFE din București și va debuta cu vernisajul expoziției semnată de Eli Sultan, Aurelia Chiru și Elisabeta Brînzoi, artiști plastici care au transformat arta în terapie, creațiile lor devenind o poveste despre puterea de a preschimba răni în lumini și culori.

Expoziția va include 20 de lucrări, pe care pacienții clinicii Neolife le vor putea admira pe tot parcursul lunii iunie. Vernisajul va fi urmat de difuzarea filmului ,,Care dintre noi?”, scris și regizat de Chris Simion Mercurian, una dintre cele mai apreciate și îndrăgite regizoare din România, fondatoarea primului teatru construit împreună Grivița 53.

,,Văd în Grivița 53 un loc în care să ne găsim locul. Fiecare în parte…căci va fi loc curat…pentru toți. To build or not no be” , spune Chris Simion Mercurian.

Filmul ,,Care dintre noi?” în a cărui distribuție se regăsesc actorii: Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă, Georgiana Popescu – asistentă, Eva Spiru –studentă la medicina și copilul Alexandra Mercurian, aduce în atenție o problemă majoră a pacienților oncologici și anume stigmatizarea acestora. Văzând că prejudecățile și mentalitatea despre această boală rămân neschimbate și că reacția celor de pe margine este de cele mai multe ori o dovadă de slăbiciune și lașitate, Chris Simion Mercurian și-a dorit să dea curaj și să schimbe perspectiva celor din jur despre acest diagnostic. Filmul s-a bucurat de o mare audiență în rândul publicului larg din țară și străinătate.

,,Cancerul nu este o boală. Este o călătorie, e o oportunitate. Filmul este modul meu de a le reaminti oamenilor că au în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze. Boala asta conține o experiență majora, cu delete total dar exista situații mult mai dramatice decât cancerul. În afara de asta, viață e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Ceea ce nu coincide cu agenda noastră, imprevizibilul, poate să ne aducă de fapt o schimbare profunda în bine. Doar să lașam să se întâmple. Să nu ne opunem”,  spune Chris Simion – Mercurian.

La evenimentul ARTA ÎNVINGE CANCERUL vor fi prezente personalități ale vieții culturale românești, oficialități, iubitori de artă plastică, medici și pacienți oncologici, pentru care arta a devenit refugiu, alinare, speranță și regăsire în același timp.

În contextul Săptămânii Europene de Luptă împotriva Cancerului și al Planului European de Combatere a Cancerului, Asociația R.O.Z., în parteneriat cu Centrul Medical Neolife București își propun să evidențieze importanța ART-TERAPIEI ca terapie complementară în abordarea mutidisciplinară a pacientului oncologic. Integrarea art-terapiei în planul de tratament, precum și conștientizarea necesității acesteia de către pacient și aparținători, pot duce la implementarea unor practici menite să îmbunătățească calitatea vieții pacientului oncologic.

,,Centrul Medical Neolife caută mereu soluții, programe, proiecte, servicii care să vină în sprijinul pacienților oncologici. Pacientul oncologic are nevoie de mult suport și nu doar medical, ci și spiritual. Arta va rămâne întotdeauna hrană pentru suflet, iar schimbul de energie creatoare pe care art-terapia o oferă pacientului oncologic poate fi un bun tratament complentar în traseul medical pe care acesta îl are de parcurs” – dr. Cristina BERTEANU, director medical NEOLIFE, medic primar ATI, doctor în medicină.

Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a criticului și istoricului de artă Pavel Șușară și a tânărului violonist Antoniu Piculeață.

var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");