Pe 30 septembrie 2023 va avea loc cea de a VII-a ediție a Ascotid Trail Race pe Platoul Cornesti, Targu-Mures.

ASCOTID Trail Race este o campanie de sănătate organizată de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) și reprezintă o competiție de alergare pe teren accidendat care susține activitatea fizică pentru toate categoriile de vârstă.

Competiția se va desfășura în Târgu Mureș iar zona principală de desfășurare a acesteia este Platoul Cornești (reprezentând cel mai înalt punct al orașului).

Traseul este considerat unul ușor însă care necesită un nivel minim de pregătire având în vedere diferența de nivel care se înregistrează (aproximativ 584 de metri pentru proba de semimaraton, respectiv 256 de metri pentru proba de cros).

Realizarea acestei acțiuni sportive urmărește în primul rând asocierea dintre activitatea fizică și starea de sănătate, legătură care se eclipsează reciproc, având la bază prezența unei pasiuni care este dată de parcurgerea a kilometri întregi pe poteci marcate, care spre deosebire de frumusețile peisajelor prezentate în fundal aduc o latură specifică, care este dată de starea de bine prin care organismul trece.

Pentru cei care cred că diabetul este o barieră în sport, povestea lui Ionuț Barsan poate motiva și alți tineri cu diabet zaharat să practice sport și îi așteaptă pe 30 septembrie la Start-Ascotid Trail Race Târgu Mureș.

“Pentru cei care il cunosc pe Ionut Bârsan, nu este o surpriză că aleargă dar rezultatele și provocările pe care le trece cu bine și de fiecare dată mai grele și mai pline de adrenalină, ne uimesc și ne bucură, știind că este insulinodependent. A alergat la Transyilvania 100 unde a parcurs cei 50 km în 10 :21, ceea ce înseamnă un rezultat foarte bun, iar glicemia a fost perfectă, în ciuda efortului, a zăpezii, frigului și a stării de rău cu care s-a luptat. Felicitări, suntem mândri de tine!”, au declarat reprezentanții asociației ASCODIT.
Mai multe detalii și înscriere pe https://trailrace.ascotid.ro/.