N

Înființare

2013

Membri

Patologie

Autism

Acoperire

Arges

Contact

Str Cuza Voda nr  8 Pitesti, judetul Arges
Telefon: +40 (721) 548624
Email: atsa.arges2016@yahoo.com

Ana Florina DUMITRESCU, Președinte

Alina DAVID, Director

 “Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”

  • Asociaţia Help Autism (Agenţie Executivă): la 6 ani de la înfiinţare, cu peste 100 de specialişti, 351 de copii cu tulburări de spectru autist beneficiari ai serviciilor de terapie (aproximativ 80.000 de şedinte de terapie în 2015), peste 500 de părinţi implicaţi, 6 centre în Bucureşti şi Suceava, Asociaţia Help Autism continuă eforturile de a răspunde nevoilor de recuperare şi de integrare a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectru autist.
  • Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Artă Argeş (Partener): este o asociaţie care vine în sprijinul copiilor cu tulburări din spectrul autist, precum şi cu alte tulburări neuropsihomotorii şi a familiilor acestora. Acţionează şi sprijină identificarea precoce şi ameliorarea calităţii vieţii şi integrării sociale a acestora.

Puţini dintre noi ştiu că autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora. Sunt evidente progresele din ultimii ani în ceea ce priveşte cercetarea cauzelor şi a incidenţei acestei afecţiuni, s-au descoperit terapii inovative, au fost dezvoltate din ce în ce mai multe servicii, atât publice, cât şi private, s-au făcut paşi semnificativi prin adoptarea unei legi specifice (legea autismului 151/2010), s-au desfăşurat campanii de informare. În ciuda acestor progrese, serviciile sunt încă insuficiente, numărul specialiştilor este limitat în raport cu nevoia existentă, mulţi dintre copiii afectați sunt diagnosticaţi târziu, iar informaţiile despre autism sunt reduse, la nivelul societății. Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie reprezintă cea mai bună soluție, identificată până în prezent, pentru șansa unei vieți cât mai aproape de normalitate. Prin terapie personalizată, în regim susţinut, şansele de recuperare şi integrare în societate ale copilului cu autism pot fi de peste 50%.

Mai multe detalii aici: http://asociatiaautismterapiesportsiartearges.info/proiecte-in-desfasurare/