Asociaţia Autism Voice şi BRD Asigurări de Viaţă au lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor şi adulţilor cu autism, în cadrul unui eveniment special desfăşurat la sediul organizaţiei. Această colaborare reprezintă un moment important în parcursul iniţiativei lor comune de a transforma vieţile persoanelor cu tulburări de spectru autist din România, oferindu-le acces la tehnologii de ultimă generaţie şi resurse specializate.

Participanţii la eveniment au avut ocazia să observe metodele de învăţare la care vor avea acces tinerii şi adulţii în cadrul Smart Lab-ului. Acest laborator nu este doar un spaţiu, ci o oportunitate de explorare şi experimentare, unde aceştia îşi pot dezvolta abilităţile în domenii diverse precum construcţii, IT, robotică, logistică, digital, comunicare la distanţă, botanică şi multe altele.

„În cadrul proiectului Smart Lab derulat de Autism Voice cu susţinerea BRD Asigurări de Viaţă, partener drag nouă, avem ca scop dezvoltarea abilităţilor necesare la un viitor job. Smart Lab-ul este integrat în programele de recuperare ale Autism Voice şi este utilizat de către beneficiarii proiectului nostru şi datorită unor traineri externi, cu know-how atât în domeniile de tehnologie, cât şi în lucru şi comunicarea cu tineri cu afecţiuni din spectrul autist.

În cadrul atelierelor pe care le desfăşurăm, beneficiarii învaţă aptitudini şi know-how pentru angajabilitatea lor în domenii variate. Demersurile noastre au în vedere integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu autism, ceea ce reprezintă un prim pas spre schimbare şi o speranţă pentru întreaga comunitate. Iniţiativele Autism Voice au ca scop facilitarea de oportunităţi reale de ocupare pe piaţa muncii pentru aceste persoane”, explică Anca Dumitrescu, Preşedinte Autism Voice.

Parteneriatul solid dintre Autism Voice şi BRD Asigurări de Viaţă nu se opreşte aici însă. Proiectul propune o colaborare pe termen lung, cu acţiuni concrete menite să consolideze abilităţile şi cunoştinţele beneficiarilor cu scopul de a-i pregăti pentru piaţa muncii. Prin intermediul atelierelor de educaţie non-formală şi craftsmanship, 15 adulţi şi 150 de adolescenţi cu autism vor beneficia de sesiuni educative şi practice, create special pentru a-i sprijini în dezvoltarea abilităţilor esenţiale în diverse domenii.

Acest proiect remarcabil este posibil datorită sponsorizării oferite de BRD Asigurări de Viaţă în valoare de 50.000 de euro, care marchează astfel implicarea activă şi susţinerea financiară a instituţiei în iniţiativele de incluziune socială.

„Această iniţiativă rezonează puternic cu valorile companiei pe care o reprezint, de incluziune şi egalitate de şanse. Smart Lab-ul nu este doar un spaţiu de învăţare; reprezintă o poartă către noi posibilităţi pentru tinerii cu tulburări din spectrul autist. Prin furnizarea de resurse şi tehnologii avansate, acest laborator le va permite să-şi dezvolte competenţe esenţiale în domenii de viitor precum IT-ul şi robotica, dar nu numai. Este un pas crucial în direcţia integrării lor eficiente în societate şi pe piaţa muncii. La BRD Asigurări de Viaţă ne dedicăm nu doar afacerilor, ci şi susţinerii comunităţii. Investind în acest proiect, ne unim forţele pentru a crea o lume mai deschisă şi mai accesibilă pentru toţi. Să nu uităm că educaţia e cea mai bună asigurare de viaţă, contribuind la dezvoltarea personală şi profesională, oferind acestor tineri instrumentele necesare pentru a-şi dezvolta abilităţile sociale, cognitive şi de comunicare”, a declarat Benjamin Turquin, Director General BRD Asigurări de Viaţă.

Autism Voice şi BRD Asigurări de Viaţă exprimă recunoştinţa lor faţă de toţi cei care au contribuit la succesul acestei iniţiative, subliniind importanţa colaborării dintre organizaţiile non-guvernamentale şi sectorul privat în sprijinirea persoanelor cu autism. Proiectul reprezintă un exemplu elocvent al impactului pozitiv pe care îl pot avea astfel de parteneriate în comunitate şi confirmă angajamentul ambelor entităţi pentru promovarea incluziunii sociale şi profesionale a persoanelor cu autism.

Mai multe detalii despre formele de susţinere a misiunii organizaţiei se pot găsi pe site-ul Autism Voce.

 

Sursa: Autism Voice