Pentru anul 2020, Asociatia Autism Voice se extinde local si national, lansand trei proiecte de anvergura pentru a continua misiunea de a da o voce copiilor cu autism din Romania.

  1. Pass the Voice, un proiect national prin care Asociatia va trainui gratuit in co-terapie 1000 de parinti de copii cu autism din tara care nu au acces la recuperare pentru micutii acestora.
  2. Primul centru multifunctional de recuperare si cercetare ABA in Romania, care va fi atat al treilea centru de recuperare in autism al asociatiei, in Bucuresti, cat va fi si primul centru de cercetare in probleme de spectru din tara.
  3. Digital Therapy for Autism, primul proiect de terapie ABA prin realitate virtuala din Romania, inceput in 2019, sustinut de OMV Petrom, pe care il va finaliza in decembrie 2020 si va fi accesibil gratuit la nivel national printr-o platforma on-line.

Mai mult, dupa cum spune Nicoleta Orlea, din partea Asociatiei Autism Voice, anul acesta se doreste dublarea numarului de servicii si ore de terapie oferite in 2019.

In anul 2019, Asociatia Autism Voice a oferit:

  • 130 de evaluari si diagnosticari gratuite pentru copii cazuri sociale din Bucuresti si localitati dimprejur;
  • 10 training-uri gratuite pentru părinți la nivel national;
  • 10 training-uri gratuite pentru profesori la nivel national;
  • 4000 de ore de terapie gratuita pentru 250 de copii cu autism cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;
  • 200 de ore gratuite de psihoterapie pentru 20 de copii cu autism in recuperare;

Sute de jucarii, carti si materiale terapeutice gratuite pentru 200 de copii aflati in recuperare in centrele de terapie Autism Voice din Bucuresti.