In data de 2 martie 2023, la Brașov, reprezentante ale Organizației Femeilor Social – Democrate filiala Brașov, împreună cu reprezentante ale Asociației Bolnavilor de Cancer Brașov (ABC), entități aflate în parteneriat, au sărbătorit venirea primăverii.

Proiectul ”O primăvară frumoasă ca sufletele noastre!”, propune o serie de întâlniri în cadrul cărora au loc discuții pe tema afecțiunilor oncologice, a tratamentelor solicitante, a factorului uman și a nivelului de implicare socială.

„Întotdeauna am simțit să fim aproape de semenii noștri, mai ales în situații delicate, dificile. Și cum noi, femeile social-democrate suntem niște luptătoare, căutăm provocări din ce în ce mai mari pentru a pune în lumină capacitățile noastre umane. În cazul afecțiunilor oncologice, medicii specialiști recomandă pe lângă tratamentul medicamentos, socializarea și apropierea umană. Tocmai de aceea noi, femeile social-democrate considerăm că este de bun augur să fim în preajma celor afectați de această boală, pentru a le oferi sprijinul și afecțiunea noastră”, a declarat Ioana Henegar, președintele Organizației Femeilor Social-Democrate filiala Brașov.

In cadrul acestei intalniri, au fost abordate subiecte din toate palierele sociale si medicale ale Brasovului, propunandu-se solutii pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

,,O intalnire reusita, atat pe plan social cat si pe plan interuman.Putem spune ca am simtit, din partea membrelor Organizației Femeilor Social – Democrate, filiala Brașov , solidaritate, empatie, responsabilitate sociala. Speram intr-o implicare permanenta in viata urbei dar si in viata pacientilor cu cancer din Brasov, a acestor doamne minunate din organizatie, in frunte cu Presedintele ei, D-na Av.Ioana Henegar.Speram intr-un parteneriat de lunga durata in care, aportul nostru comun, sa aduca o raza de speranta in viata pacientilor cu cancer din Brasov”, a declarat Mihaela Ionescu, membru in Asociatia Bolnavilor de Cancer din Brasov.

„Suntem datoare să ne implicăm social! Suntem datoare să observăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să venim în ajutorul celor mai puțin norocoși. Nici o provocare nu este mică pentru noi”, a concluzionat Ioana Henegar, președintele Organizației Femeilor Social-Democrate filiala Brașov.