Asociația Charcot Marie Tooth România derulează în perioada 15.09.2021- 14.03.2022 proiectul „Îmbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă de boala Charcot Marie Tooth”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Charcot Marie Tooth este o boală neurologică incurabilă ce afectează picioarele și mâinile. ACMTR și-a propus prin acest proiect să schimbe viețile persoanelor care suferă de această boală printr-o abordare integrată și să facă mai cunoscută această afecțiune în rândul medicilor și publicului larg.

Pe parcursul proiectului s-au desfășurat 8 ateliere online cu beneficiari și medici, pe teme medicale diverse: nutriție, genetică, kinetoterapie, ortopedie, pneumologie. Principalul scop al acestor ateliere a fost acela de a informa beneficiarii, de a crea legături între medici și pacienți.

Sănătatea mintală a reprezentat o altă componentă importantă a proiectului, persoanele cu CMT au beneficiat de ședințe de consiliere psihologică individuale și de grup.

De sănătatea fizică a persoanelor ACMTR s-a ocupat prin acordarea de consultații medicale gratuite și pachete de îngrijire a picioarelor și mâinilor.

De asemenea, ca și componentă de informare s-au derulat 2 campanii, iar la finalul proiectului va fi lansat ghidul pacientului CMT.

Pe toată durata proiectului au fost puse bazele registrului pacienților CMT, care cuprinde acum 68 persoane.

Proiectul a adus o schimbare reală în viața participanților, persoane cu boala Charcot Marie Tooth.

 

Despre Asociația Charcot Marie Tooth România

Scopul Asociației Charcot Marie Tooth România este îmbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă de boala Charcot Marie Tooth și a familiilor acestora, dar și a altor categorii de persoane cu dizabilități., prin implementarea de proiecte și programe naționale. Pentru mai informații, accesați www.asociatiacmt.ro

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.