Crosul CONIL, zâmbet pentru autism este organizat de Asociația CONIL în perioada 2-4 aprilie 2021 cu scopul de a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și de a aduce în prim plan păroblematica cu care se confruntă copiii cu autism și familiile acestora.

Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea permanentă a programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novack, singurul campion paralimpic roman, dar și cu implicarea a numeroși și inimoși performeri- sportivi, jurnaliști, artiști sperăm să ducem mesajul nostru cât mai departe! Alergăm împreună pentru zâmbetul copiilor cu autism “, spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului

Fiecare copil are nevoie de un campion”, spunea Hillary Clinton iar „ca să fii un mare campion, trebuie să crezi că eşti cel mai bun. Dacă nu eşti, prefă-te”, ne sfătuia marele campion Muhammad Ali. Fă și tu parte din echipa senzațională care adună kilometri pentru zâmbetele copiilor cu autism!

Partener principal al evenimentului este Decathlon România care oferă celor mai implicați și dedicați alergători premii special în vouchere de cumpărături în valoare de 19.000 lei. De asemenea, peste 40 de premii în vouchere vor fi oferite copiilor tipici și celor cu dizabilități participanți la eveniment.

Una dintre principalele strategii  de responsabilitate socială ale Decathlon România  este integrarea socială prin sport a persoanelor cu deficiențe și dizabilități și ne bucurăm că  Asociația Conil ne-a oferit ocazia să contribuim la îndeplinirea acestui obiectiv comun. Crosul Conil – Zâmbet pentru autism nu militează doar pentru acceptarea de către societate a copiilor cu autism, ci are și rolul de a-i încuraja pe acești micuți să aibă o viață cât mai activă și să se dezvolte armonios. De asemenea, evenimentul îi îndeamnă pe oameni, ca pe lângă a fi mai toleranți și mai buni, să practice și sport. Ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele, să facă mișcare în cadrul acestui cros, și nu numai, și să le ofere acestor copii o șansă la o viață normală!”,  spune Bogdan Dorobanț, Director Departament CSR Decathlon România

Intra pe www.conil.ro și apasă butonul înscrie-te!