Înființare
Membri
Patologie
Acoperire
Contact


In cadrul proiectului s-au desfășurat în județul Constanța următoarele activități:
1. Instruirea personalului Asociatiei Sweetland Constanta si a organizatiilor locale partenere2. Instruirea a 12 voluntari ai asociatiei pentru acordarea de servicii de informare si consiliere extra clinica ( Managementul Voluntarilor 26-27 august 2016, implicarea comunitatii, 28-29 august 2016, Curs de Fundraising 19-20 noiembrie 2016 ), improspatarea cunostiintelor legate de managementul primar al diabetului de tip 2, ( curs de pregatire voluntari, 5-6 noiembrie 2016 ) oferirea de instrumente practice de lucru si masuri de preventie secundara pentru personalul medical din trei dispensare medicale ( Cumpana, Valu lui Traian, Negru Voda )
3. Intruirea unor lideri de opinie din zonele rurale tinta in abordarea si solutionarea unor probleme sociale
4. Testarea nivelului de glicemie a persoanelor din zonele tinta (campanii in lunile noiembrie 2016, februarie, martie, mai 2017)
– Testarea nivelului glicozuriei pentru persoanele cu diagnostic de diabet sau aflate la risc
– Instruirea personalului medical din cele 3 localitati si a voluntarilor din proiect cu date de ultima ora privind tehnologia si diabetul prin participarea in perioada 24-27 mai la Congresul National Brasov ( Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice )
– Consilierea persoanelor cu diabet sau aflate la risc pentru probleme colaterale tratamentului ( scoala, casnicie, maternitate, munca, viata sanatoasa etc. ) si pentru probleme ce tin de respectarea drepturilor acestor persoane
5. Campanii de informare in scoli ( Cumpana, Valu lui Traian, Negru-Voda )
6. Constituirea de grupuri suport
Durata: 1 octombrie – 18 noiembrie 2017
Ajuns deja la un grad de popularitate ridicat printre elevii constănțeni, proiectul „Zâmbește Dulce” își propune educarea non-formală a tinerilor asupra pericolului reprezentat de diabet. În fiecare an se realizează un parteneriat cu asociația „SweetLand”, prin care aceștia furnizează organizatorii cu teste de glicemie sterile gratuite. Organizatorii mai apoi se împart pe grupe corespunzătoare fiecăruia din liceele-locație și, alături de rezidenți ai Spitalului Județean Constanța, iau teste gratuite de glicemie elevilor și profesorilor din incinta țintă. În urma unui acord scris al semnatului, prin care ia la cunoștință procesul de testare al glicemiei și ce implică, acesta este supus procedurii, ce constă în prelevarea unei mici probe de sânge.
În paralel cu testele de glicemie, în școală se realizează și prezentării ce se dezvoltă în jurul implicațiilor diabetului, cauze, metode de prevenire, etc.