În preambulul Săptămânii Internaționale a Sănătății Bărbaților, care are loc în perioada 10 – 16 iunie, Asociația Credu în parteneriat cu Asociația de Genetică și Medicină Personalizată demarează campania „Alegeri Sănătoase”. Această inițiativă vizează să promoveze îngrijirea și conștientizarea sănătății bărbaților, cu un accent deosebit pe tineri și adolescenți.

Sănătatea bărbaților, în special a tinerilor și a adolescenților, este un aspect crucial asupra căruia trebuie să ne concentrăm atenția și resursele. Conferința ‘Alegeri Sănătoase’ reprezintă un prim pas în direcția promovării unei abordări comprehensive și preventive în ceea ce privește îngrijirea medicală a acestui segment de populație”, a declarat Oana Voicu, președintele Asociației Credu.

În căutarea unui viitor sănătos, conferința despre sănătatea bărbaților, tinerilor și adolescenților ne îndeamnă să navigăm cu înțelepciune prin genele noastre și să înțelegem că fiecare individ este o poveste unică în curs de dezvoltare, iar medicina personalizată este busola ce ne ghidează către binecuvântarea unei vieți pline de sănătate și fericire.” – Raluca Prodan, Asociația de Genetică și Medicină Personalizată.

Evenimentul reprezintă un demers important pentru a sublinia necesitatea unei abordări proactive în îngrijirea sănătății și pentru a încuraja adoptarea unor alegeri sănătoase în viața cotidiană. Într-o lume în care ritmul alert al vieții poate aduce provocări și stres, este esențial să ne concentrăm asupra sănătății noastre și a celor dragi.

Prin intermediul campaniei „Alegeri Sănătoase”, Asociația Credu își propune să ofere resurse și informații relevante pentru promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Această inițiativă marchează un pas important în direcția promovării sănătății și bunei-stări a bărbaților, tinerilor și adolescenților, reafirmând angajamentul Asociației Credu de a sprijini comunitatea în adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Conferința de lansare „Alegeri Sănătoase: Campanie dedicată bărbaților, tinerilor și adolescenților”, care a avut loc la clinica Diamedica Hospital a fost un moment definitoriu al campaniei, avându-i ca invitați pe o serie de specialiști din domeniul sănătății. Aceștia au adus în discuție importanța screeningului în identificarea precoce a unor afecțiuni, oferind astfel participanților informații esențiale pentru menținerea unei stări optime de sănătate.

 

Printre medicii specialiști care au conferențiat se numără:

Dr Elena Braha, medic primar genetician și medic specialist endocrinologie – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr Cristina Cotoban, medic specialist cardiologie-screening boli cardiovasculare

Diamedica Hospital

Nutriționist Elena Coșbuc – Panel nutriție: despre intolerantele genetice – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr. Ruxandra Plesea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice Diamedica Hospital

Dr Nicole Thomas – medic primar medicina de urgenta – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr. Iuliana Anghelescu, medic primar dermatovenerologie – Diamedica Hospital

Psiholog Yolanda Cretescu – Panel sănătate mentala și emoțională – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr.Irina Popescu, medic specialist diabet , nutriție și boli metabolice – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr. Mihai Dragutescu – medic primar urolog – Spitalul Clinic Colentina

Această inițiativă reprezintă un efort susținut pentru sensibilizarea și conștientizarea comunității cu privire la importanța îngrijirii sănătății, reafirmând angajamentul Asociației Credu de a sprijini sănătatea și binele tuturor membrilor comunității.