Asociaţia Dăruieşte Aripi donează Institutului Clinic Fundeni un echipament de 100.000 de euro care permite testări genetice şi terapii personalizate pentru copiii şi adulţii cu leucemie.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei transmis, joi, AGERPRES, este pentru prima dată când în România se pot identifica subtipuri rare de leucemii acute care necesită abordare terapeutică diferită şi personalizată.

Testările genetice realizate cu acest echipament permit încadrarea corectă în grupe de risc şi aplicarea celor mai noi protocoale internaţionale de după anul 2020.

Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Aripi, Alina Pătrăhău, a afirmat că achiziţia acestui echipament este „un pas important” în tratarea personalizată a copiilor cu cancer din România la standardele din Europa de Vest. Ea a punctat că aproximativ 400 de copii sunt diagnosticaţi anual în România cu diverse forme de cancer, cele mai frecvente, peste 50%, fiind leucemiile şi limfoamele, conform Registrului Naţional al Cancerelor la Copil.

În cadrul laboratorului de analize hematologice speciale din Institutul Clinic Fundeni sunt diagnosticaţi anual peste 250 de copii şi adulţi cu leucemie. AGERPRES

 

Sursa foto: Asociatia Daruieste Aripi