Asociația Diabeticilor din Reșița a organizat, pentru al 2-lea an consecutiv, împreuna cu Lions Kindness Resita, Tabăra YOYO,  destinată copiilor cu diabet din județul Caraș Severin, în august 2023.

Într-un decor de poveste, la Hotel Muntele Mic, 10 copilași minunați și 12 voluntari implicați : 3 medici (2 pediatrii si un diabetolog), 2 asistenți medicali, 1 psiholog și alți voluntari cu suflet mare, au avut parte de multă aventură. Împreuna cu alți colegi și sub aripa voluntarilor dedicați zi și noapte, fiecare copil și-a gasit energia, motivația și curajul de a-și depăși temerile, limitele impuse de diabet și de a se bucura de fiecare zi, țn mod activ și disciplinat.

Au fost zile extraordinare cu multă voie bună și activități : plimbări, drumeții pe muntele Mic (10km), dans, sport, lucru manual, jocuri interactive, ateliere de autocunoaștere, comunicare și mulă socializare. Pe langa distracție, au avut loc și workshop-uri educative în care copiii au învățat mai multe despre patologia lor, despre senzorii și pompele de insulină, cât și despre importanța unei vieți active și a unui stil de viață sănătos.

Fiecare copil a beneficiat de montare de senzor de glicemie (cei care nu au primit prin programul național). Au urcat pe munte, au mâncat afine din tufișuri, au alergat, au ras, au învățat cum să își facă  injecțiile, în funcție de glicemie, activități și mancare. Activitățile sportive le-au menținut glicemiile în limite normale

Bineintțeles că o astfel de tabără nu putea să se încheie fără un foc de tabără și cu înmânarea diplomelor celor mai curajoși copilași ,dar și cu premierea voluntarilor implicați în acest proiect.

 

 

Sursa: Asociația Diabeticilor din Reșița,Caras Severin