Monica Dragne, președinte și pedagog, alături de Andreea Alexa, vicepreședinte și psiholog clinician in cadrul ONG-ului Family Love, au organizat sâmbătă, 10 iunie, o zi dedicată părinților care au copii cu autism.

La sediul Asociației Family Love s-a desfășurat evenimentul gratuit pentru părinți, unde, specialiștii invitați în cadrul cursului ,,Cum să creștem copiii cu autism independenți și acceptați” au abordat teme de mare interes pentru părinții participanți. Sala a fost plină, cursul a fost interactiv, părinții au avut posibilitatea să adreseze întrebări trainerilor, iar răspunsurile primite îi ajută pe aceștia să depășească dificultățile întâlnite în viața de zi cu zi alături de copilul autist, în dezvoltarea limbajului, a autonomiei și independenței dar și în relația de cuplu, care este considerată motorul unei familii.

 

Am fost foarte bucuroși de prezența părinților care au dedicat timpul lor pentru a putea facilita relația cu copilul, pentru a afla răspunsuri, deschiderea de a primi sugestii avizate și de mare importanță în dezvoltarea lor și a copilului autist, dar și pentru a acorda mai multa atenție relației de cuplu și copilului tipic din familie.

Psihologul Daniela Gavankar este specialist in terapie comportamentală, fondator al centrului Aita, lector universitar și mentor pentru psihologi, este un specialist care aduce sprijin, speranță și răspuns la fiecare întrebare care prezintă dificultăți pentru un părinte.

Sâmbătă, a venit in ajutorul părinților copiilor cu autism și a împărtășit, din vasta experiență, informații prețioase și a oferit claritate astfel încât aceștia să poată evita micile greșeli și să aplice trucuri in stimularea și dezvoltarea limbajului copiilor cu autism, aspect care prezintă o mare importanță pentru fiecare părinte.

Daniela Maniosu, este coordonator și cofondator al centrului terapeutic Rainbow, din Bacău și a adus în prezentarea ei suportul și susținerea lui ,,se poate” in dezvoltarea autonomiei și a independenței copilului autist.

Ne-a bucurat cu prezența, cu firea ei caldă și empatică. Cu profesionalism, a vorbit despre importanța terapiei senzoriale, despre minusurile integrării în colectivitate atunci când copilul nu este încă pregatit pentru integrare, despre cum putem susține procesul de îmbrăcare independenta a copilului și multe alte informații de un real folos.

Georgiana Tănase, fondator al centrului Fabrica de emoții, psiholog și psihoterapeut, a simțit energia bună a grupului și a lăsat părinților ,,teme” pentru acasă, aspecte de care cu siguranță ar trebui să ținem cont cu toții, astfel încât, relațiile cu partenerul de viață să funcționeze, iar stare de bine a părinților să fie prioritară și copilul autist sa se poată bucura cât mai mult de timpul de calitate petrecut cu familia lui.

Atenția a fost îndreptată ulterior către fratele/sora tipică a/al copilului autist, asupra nevoilor sale, a rolului său de salvator, copil care nu ar trebui să suplinească atribuțiile părintelui.

Astfel de evenimente, încurajează Asociația Family Love să își propună pe viitor cursuri și proiecte care sa vină in ajutorul familiei ce are în îngrijire un copil autist și să sprijine in continuare părinții care își doresc sa afle informații direct de la specialiști, oameni care împărtășesc din experiența lor și aduc valoare și claritate întregului proces către progres.

Mulțumiri, invitatelor noastre, care au adus speranța în sufletul părinților, și au umplut agendele cu informații noi, pe care participanții la curs le vor aplica cu siguranță acasă.

Le suntem recunoscători echipei noastre de terapeuți și părinților care ne-au bucurat prin prezența lor!

Family Love este un centru de recuperare, specializat pe terapie ABA, creat astfel încât să vina in ajutorul întregii familii care are un copil autist.

Serviciile oferite în centru, prezintă un program de terapie timpuriu, complet și complex care vine in sprijinul copilului cu autism dar și al familiei sale. Pornim de la evaluare psihologică, terapie ABA, coordonare Bcba, terapia minții, logopedie, terapie de integrare senzorială, grupuri de socializare, grupuri suport pentru părinți, consiliere psihologică, terapie individuală, ateliere de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți tipici.

Echipa Asociației Family Love este alcătuită din specialiști care au grijă ca toate aceste servicii să vină în sprijinul celor care ne calcă pragul, oferim agenda de corespondență, coordonare acreditata-plan individual de terapie, ședințe lunare cu părinții, cu atenție, profesionalism, iar mai presus de toate, terapia se face cu iubire, empatie si acceptare.