Asociația IMUNIS a lansat  programul  „RIDE ON”, o nouă divizie de sport care implică pedalatul pe biciclete outdoor și statice. Astfel, pacienții cu cancer din cadrul Asociației IMUNIS au la dispoziție o nouă activitate sportivă, alături de yoga și activitățile nautice (dragon boat, caiac, canoe, SUP), care să îi ajute în procesul de vindecare și recuperare post-operatorie.

Mersul cu bicicleta în natură și pedalatul pe biciclete statice au multiple beneficii pentru sănătate: ajută la întărirea sistemului imunitar, riscul de a dezvolta o boală cardiacă este diminuat, ajută la eliberarea endorfinelor și, implicit la reducerea riscului de apariție a depresiei ori anxietății. Pacienții diagnosticați cu cancer au nevoie de activități sportive care să îi ajute să se recupereze și să-și îmbunătățească starea de spirit.

Am achiziționat 10 biciclete outdoor și 6 biciclete statice, de interior, pe care le punem la dispoziția pacienților pentru ca aceștia să practice o nouă activitate sportivă, cu multiple beneficii pentru sănătate. Pacientul diagnosticat cu cancer are nevoie să își rescrie povestea, iar activitatea fizică are un rol definitoriu în acest proces. Achiziția celor 16 biciclete mobile și staționare reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea diviziei de sport. Avem multe planuri pentru anul acesta: ne dorim să organizăm în Transilvania un tur pe biciclete, echipa IMUNIS Dragons se antrenează constant pentru competiția internațională de dragon-boat, iar săptămânal, la clasele de yoga învățăm să ne aliniem mintea, trupul și spiritul”, a declarat Cosmina Grigore, Președinte Asociația IMUNIS  

Bicicletele au fost testate de pacienți în parcul IOR, în cadrul unui eveniment restrâns. După plimbarea pe biciclete, pacientele au făcut câteva tururi de onoare și în barca-dragon.

IMUNIS DRAGONS este prima echipă Dragon-Boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân și prima astfel de echipă din România acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice și ajută la managementul limfedemului.

O extensie a programului IMUNIS DRAGONS este reprezentată de OncoPaddle. Prin prisma acestui program, pacienții cu toate tipurile de cancere din România pot profita de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, stand-up paddle (SUP).

Echipele sunt antrenate de Marian Baban – campion național și vicecampion mondial la caiac canoe.

IMUNIS DRAGONS, OncoPaddle și RIDE ON sunt proiectele ASOCIAȚIEI IMUNIS.