În fiecare an, în intervalul 4-15 februarie, care marchează 2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională a Copilului cu Cancer (15 februarie) Asociația Little People întreprinde o serie de demersuri care să aducă în atenția opiniei publice provocările complexe ale pacienților oncologici identificate în cei 20 de ani de activitate dedicați serviciilor psiho-emoționale oferite copiilor în cele mai mari unități de tratament din țară și tinerilor supraviețuitori de cancer, membri în singura comunitate de sprijin reciproc, Comunitatea Temerarii.

Și în acest an, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, România va avea reprezentanți ai pacienților, din cadrul Comunității Temerarii, care vor participa la evenimente europene cheie în cadrul cărora se va discuta procesul de punerea în aplicare al Planului European de Combatere a Cancerului.

Ana Amăriuței, tânără supraviețuitoare de cancer, membră a Comunității Temerarii și patient advocate în Youth Cancer Europe, va fi unul dintre invitații care va lua cuvântul în deschiderea conferinței ,,Equity, excellence and innovation – modern cancer care for all” organizată în Stockholm, pe data de 1 februarie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului și a preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către Suedia. #EU2023SE Pornind de la Planul European de Combatere a Cancerului, conferința va aborda trei tematici principale: prevenirea, depistarea precoce și condițiile de îngrijire a cancerului bazată pe date relevante.

Elena Arsenie Constantinescu alături de Ana Toțovîna, ambele tinere supraviețuitoare de cancer din Comunitatea Temerarii și ambasadoare al Youth Cancer Europe, sunt responsabile de acțiunile programate în cadrul proiectului European Network of Youth Cancer Survivors (EU-CAYAS-NET) care vizează o mai bună îngrijire pentru adolescenții și tinerii adulți, și care adresează tematici precum echitate, diversitate și incluziune, concentrându-se pe îmbunătățirea drepturilor pacienților și supraviețuitorilor. În perioada 8-10 februarie – la Bruxelles va avea loc Peer Visit Training și Adunarea Generală în cadrul proiectului european EU-CAYAS-NET.

Victor Gîrbu, tânăr supraviețuitor de cancer, membru al Comunității de Tineri Supraviețuitori de Cancer Temerarii, ambasador al rețelei Youth Cancer Europe, participă zilele acestea la ședința inaugurală a noului consiliu pentru tineret al World Health Organization (WHO)pledând pentru echitate și acces egal la îngrijire medicală și un viitor mai sănătos și mai bun pentru tinerii din lume.

În luna februarie, reprezentanții Asociației vor avea o serie de întâlniri strategice cu echipa Comisarului European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Pe tot parcursul lunii, specialiștii Asociației Little People, vor întreprinde acțiuni, atât în secțiile de oncopediatrie, cât și în comunitățile locale (standuri cu produse personalizate) cu scopul de a promova mesajul supraviețuirii, solidarității și susținerii de care au nevoie cei atinși de această boală.