MagicHOME este proiectul Asociaţiei Magic care oferă găzduire gratuită părinţilor veniţi de departe la tratament cu copiii lor grav bolnavi.

Graţie solidarităţii fără precedent, declanşată în urmă cu şase ani cu campania Împreună pentru MagicHOME, astăzi familiile copiilor grav bolnavi au la dispoziţie 14 case şi apartamente, în cinci oraşe (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Chişinău, Viena).

În aceşti şase ani de proiect, MagicHOME-urile au găzduit 16.068 de părinţi şi copii, oferind 132.282 nopţi de cazare gratuită (echivalentul a 362 de ani).

Fiecare dintre cei 636 de oameni care s-au aşezat în urmă cu şase ani pe scaunul campaniei Împreună pentru MagicHOME (cea mai mare şi emoţionantă desfăşurare de forţe umanitare din România, până în acel moment) a mobilizat la rându-i 234 de oameni care au sărit imediat să sprijine proiectul şi, astfel, a ridicat de pe scaunul de spital 25 de părinţi. Iar numărătoarea continuă.

Povestea MagicHOME a pornit de la o imagine de neprivit de dureroasă şi emoţionantă: părinţi care îşi vegheau de pe un scaun copiii aflaţi pe patul de spital – zile şi nopţi în şir, săptămâni, luni, unii chiar ani.

Pentru aceşti părinţi, în noiembrie 2017, Asociaţia Magic a iniţiat campania „Împreună pentru MagicHOME”. 636 de oameni au stat atunci rând pe rând pe un scaun, 23 de zile şi nopţi consecutive (552 de ore neîntrerupte), şi au vegheat simbolic toţi copiii României aflaţi în suferinţă în spital.

De doar 23 de zile a fost nevoie pentru strânge din sms-uri recurente şi donaţii suma necesară amenajării MagicHOME Fundeni (Dobroeşti).

Iar la finalul campaniei, mai rămăseseră programaţi încă 1185 de oameni – cât să acopere complet cinci luni de stat pe scaun, dacă ar fi fost nevoie.

„În vremuri în care descumpănirea şi sentimentul zădărniciei au ajuns aproape o stare de normalitate, este important să nu uităm că orice gest de implicare contează. Nimic nu e zadarnic. Iar MagicHOME este (încă) un exemplu că puterea oamenilor buni, Împreună, poate fi colosală. Mulţumim tuturor celor care au crezut în acest proiect MagicHOME şi l-aţi sprijinit încă de când era doar un vis. Rămânem împreună pentru MagicHOME. Şi facem acest împreună tot mai mare. Poate, într-o zi, cât o ţară de mare” – Asociaţia Magic