Asociaţia Magic dezvoltă o reţea de sprijin naţională pentru familiile cu copii grav bolnavi din România prin aplicaţia MagicHELP

În acest moment este mare nevoie de parteneri locali.

Ne dorim ca nicio familie din Romania cu un copil bolnav sa nu mai treaca prin asta singura.

Fondată în anul 2014, Asociaţia Magic a dezvoltat până acum numeroase proiecte şi programe menite să sprijine emoţional şi material familiile copiiilor cu afecţiuni grave din România.

După ce peste 1.000 de copii cu afecţiuni oncologice, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag s-au jucat în taberele de vară MagiCAMP, peste 14.000 de nopţi de cazare gratuită au fost oferite părinţilor ce îşi însoţesc copiii la tratament prin proiectul MagicHOME şi mii de MagicBOX-uri- colete cu alimente şi produse de igienă personală- au fost livrate lunar în toată ţară, aplicaţia MagicHELP a fost lansată toamna trecută, în luna septembrie.

Aplicaţia MagicHELP este dezvoltată de echipa Mready Apps, care s-au asigurat că toţi cei care sunt în nevoie să aibă o experienţă cât mai eficientă şi uşor de utilizat.

Prin aplicaţia MagicHELP, familiile pot accesa bunuri şi servicii gratuite, oferite de către partenerii MagicHELP – Reţeaua Solidarităţii din toată ţara.

MagicHELP este puntea între firme care pot să ajute, oferind gratuit bunuri şi servicii, şi familiile copiilor cu diagnostic grav, care au nevoie de ajutor. Aplicaţia are în prezent peste 1500 de beneficiari si este primul proiect din Romania de acest fel.

Când un copil este diagnosticat cu o afecţiune gravă, viaţa întregii familii este dată peste cap. Consecinţele diagnosticului sunt amplificate acum, în contextul epidemiei de Covid – 19.

Un studiu derulat de Asociaţia Magic în luna mai, în rândul a 185 de familii ai copiilor cu afecţiuni grave, arată că în două din trei cazuri, epidemia a adus noi dificultăţi în accesarea investigaţiilor medicale, a tratamentului sau a serviciilor de recuperare, dar şi în asigurarea regimului alimentar al copiilor.

Costurile financiare şi emoţionale ale diagnosticului sunt şi mai apăsătoare ca urmare a epidemiei. În una din trei familii, cel puţin unul dintre părinţi şi-a pierdut locul de muncă, lucrează cu normă redusă sau a intrat în şomaj tehnic.

Copiii cu afecţiuni grave sunt mai vulnerabili acum ca oricând. Măsurile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu Covid – 19 sporesc costurile bolii, iar povara financiară şi emoţională a familiei devine şi mai grea.

Asociaţia Magic a dezvoltat aplicaţia mobilă MagicHELP, pentru a veni în sprijinul familiilor copiilor cu afecţiuni grave împreună cu firmele partenere MagicHELP – Reţeaua Solidarităţii din toată ţara. Aplicaţia este o punte între familii şi companii care pot să ajute, oferind bunuri şi servicii gratuite.

Familiile copiilor cu afecţiuni grave pot accesa serviciile şi bunurile oferite prin MagicHELP – Reţeaua Solidarităţii înscriindu-se pe site-ul www.magichelp.ro.

Aplicaţia mobilă MagicHELP are deja peste 1500 de beneficiari în toată ţara, membri ai familiilor copiilor cu cancer, boli neuro-motorii, malformaţii ale sistemului cardio-circulator, insuficienţe renale cronice, hepatite, diabet de tip I, lupus, boli cronice intestinale, boli metabolice congenitale, epilepsii, paralizii, hidrocefalii, arsuri grave, autism, sindrom Down, alte tulburări de dezvoltare sau boli cronice grave, care necesită tratament pe termen lung.

Firmele din toată ţara pot ajuta familiile copiilor cu diagnostic grav devenind parteneri MagicHELP – Reţeaua Solidarităţii şi oferind lunar produse sau servicii gratuite: mâncare, cazare, transport, servicii de consiliere psihologică sau juridică, servicii stomatologice, de optometrie, logopedie, recuperare medicală, educaţie, traduceri, frizerie, reparaţii auto etc.

Fiecare partener decide asupra numărului de bunuri sau servicii pe care îl poate oferi gratuit lunar. Accesarea serviciilor de către beneficiari se face simplu, prin intermediul aplicaţiei MagicHELP, online sau la locaţia partenerului. Partenerii se pot alătura Reţelei Solidarităţii MagicHELP pe www.magichelp.ro.

În acest moment Asociaţia Magic este în căutarea de parteneri locali la nivel naţional pentru a putea ajuta cât mai multe familii din oraşele mici ale ţării unde nevoia de sprijin este acută. Până acum majoritatea partenerilor care s-au alăturat proiectului sunt din oraşele mari precum Bucureşti, Cluj sau Iaşi.

Pentru a ne atinge scopul de a sprijini familiile la nivel naţional avem nevoie de firme partenere care îşi doresc să contribuie în comunitatea locală, acolo unde îşi desfăşoară activitatea.

Sperăm că presă să se alăture cauzei noastre şi să fie portavocea de care MagicHELP are nevoie pentru a îmbunătăţi viaţă a mii de familii din România.