Asociația OncoPacienților PHOENIX desfășoară de 10 ani acțiuni de solidaritate, pe care anul acesta le-a organizat în 2 octombrie 2023, acțiuni grupate în evenimentul ”Flasmobul Roz”, ce face parte din campania de prevenire a cancerului de sân „Zilele Roz”, ediția a X-a. Evenimentul s-a desfășurat fi în parteneriat cu Institutul Oncologic ”Prof Dr Alexandru Trestioreanu”, Palatul Național al Copiilor și Cvartetul ”Elite” din București.

Obiectivul evenimentului a fost acela de a marca 1 octombrie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului de Sân, pe care o dedicăm pacientelor cu cancere la sân, transmițâdu-le solidaritatea și empatia noastră, prin acțiuni de oferire a materialelor informative, a baloanelor și fundițelor simbolice roz, dar și printr-un deosebit program artistic de muzică clasică și dans. Programul a fost susținut, cu bucurie, de copii premianți ai ”Trupei Dinamic” și ai ”Corulului Meloritm” din cadrul Palatului Național al Copiilor, dar și de intrumentiști de marcă ai Cvartetului ”Elite”.

”Doamnelor, suntem cu voi mereu, apelați-ne și luăm atitudine să învingem, să vă susținem”! Cu aceste cuvinte și-a început discursul, la eveniment, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX, Ioana Cristea, pacientă cu afecțiuni oncologice, care are și în familie alți membri cu cancer și a continuat mărturisind că, ”și sora sa, chiar acum, este în luptă cu cancerul de sân și speră să învingă cât mai repede posibil cu ajutorul medicilor de la Institutul Oncologic București care, de asemenea, sunt alături de pacienți”.

Alături de Ioana Cristea a fost și mulți susținători, în special pacienți cu cancer la sân, care au oferit multă speranță pacientelor internate pentru această suferință, prin puterea exemplului, odată cu materialele medicale informative cu autoexaminarea sânilor și pe cele roz.

Evenimentul a avut loc la Institutul Oncologic ”Prof Dr Alexandru Trestioreanu” București.