Ca în fiecare an, Asociația OncoPacienților “PHOENIX” – AOP – a marcat data de 4 februarie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, printr-o campanie aflată la cea de-a 4-a ediție: “4febCancer”.

În cadrul campaniei, miercuri, 23 februarie, echipa Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX, a adus licărire în ochi și speranță -prin puterea exemplului, dar și prin pachetele oferite- pentru 500 de pacienți oncologici internați la Institutul Oncologic București, la Spitalul Filantropia din București, la Fundația de Îngrijiri Paliative Sf Irina din Voluntari, dar și altor pacienți oncologici.

Ioana Cristea, Președinte Fondator, a oferit suport emoțional și detalii din experiența proprie, în calitate de pacient oncologic cu 10 ani de bătălie, dar și cu multe complicații riscante generate de boala oncologică.

Pachetele oferite conțin creme de îngrijire a pielii de la apă termală și vitamina C natural, dar și măști medicale oferite din surse proprii. De asemenea, s-au mai adăugat materiale informative despre autoexaminări (sân și piele, dar și acțiunile asociației), dulciuri cu fructe. Sponsorii campaniei sunt MagnaPharm, ACM, AVENE și Fares.

Asociația OncoPacienților “PHOENIX” a fost înființată în 2013 și este o organizație nonguvernamentală ce reprezintă pacienți cu toate tipurile de cancer din toată țara și oferă sprijin în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora, dar și a familiilor lor. Misiunea PHOENIX este să ajute pacienții să treacă mai ușor peste boală și peste suferința cauzată de aceasta atât la nivel fizic, cât și psihic.