Asociația OncoPacientilor PHOENIX se declară solidară cu cadrele medicale care au inițiat protestul de Institutul Oncologic Bucuresti, prin care se avertizează riscul ca pacienții oncologici sa ramana fara tratament radioterapeutic, ceea ce poate duce la decesul acestora.

Asociația OncoPacientilor PHOENIX a încercat, pe cat posibil, sa susțină demersurile cadrelor medicale de la Sectia de Radioterapie din Institutul Oncologic Bucuresti, în rezolvarea lipsei posibilităților de tratare radioterapeutica corespunzătoare a pacienților oncologici.

“De mentionat este faptul ca, la sediul Asociației OncoPacientilor PHOENIX am primit, de-a lungul anilor, nenumărate apeluri disperate ale pacienților cu cancer din toată tara, referitoare la listele lungi de așteptare la tratamentul cu radioterapie sau rugăminți de îndrumare. Cu ocazia discutiilor cauzate de protest, trebuie gasite solutii si rezolvată foarte urgent această  problema nu doar in Institutul Oncologic Bucuresti, ci si in toate Sectiile de Radioterapie din România. Pacientii oncologici pe care ii reprezint au dreptul la viata!”, se arata in comunicatul Asociației OncoPacienților PHOENIX.