Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în luna octombrie 2020 un proiect de ajutor social, finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A, cu o durată de 12 luni.

Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață și a calității vieții pacienților cu cancer, copii și tineri prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale precum și a sprijinului material și financiar necesar pentru acoperirea unor nevoi urgente de subzistență (procurarea unor medicamente, a unor investigații medicale/dispozitive, a unor nevoi de transport precum și a unui supliment de hrană în condițiile regimului adecvat recomandat de către medicii curanți). Pentru realizarea scopului propus, sprijinul din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. a fost esențial.

Beneficiarii acestui proiect au fost 520 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, pacienți ai secțiilor de oncopediatrie și hematologie pediatrică cu vârsta cuprinsă între 0-26 de ani și familiile acestora.

Rezultatele atinse în decursul proiectului:

– 520 de copii și tineri au beneficiat de asistență socială și sprijin pentru acoperirea nevoilor de subzistență;

– 330 de copii și tineri au beneficiat de asistență și consiliere psihologică gratuită;

– 520 copii și tineri au participat la activități de terapie prin arte combinate (ludoterapie, artterapie, terapie ocupațională);

– 300 de copii și tineri au beneficiat de servicii gratuite de alfabetizare și dezvoltare a abilităților școlare;

54 de copii însoțiți de familia lor au beneficiat de găzduire gratuită în Casa Părinților.

Acest sprijin venit din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. a însemnat pentru noi un ajutor extraordinar. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute în această dificilă perioadă de pandemie, în care atât copiii, părinții, cadrele medicale, cât și echipa asociației P.A.V.E.L. au fost nevoiți să facă față noilor provocări neașteptate.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro