Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat începând cu 1 ianuarie 2023 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul ”Alături de copiii din spital – Relaxare emoțională prin realitate virtuală (VR)” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2022.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

Grupul țintă este reprezentat de cel puțin 175 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, pacienți ai secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic “Profesor Al. Trestioreanu” București, cu vârsta cuprinsă între 4 – 18 ani alături de însoțitorii (mame sau tați) acestora.

Proiectul își propune continuarea terapiei emoționale și multisenzoriale la camera de relaxare Snoezelen, inovarea constând în introducerea terapiei prin realitate virtuală cu ajutorul ochelarilor VR. Obiectivele terapiei sunt obținerea relaxării, îmbunătățirea stării mentale, stimularea celor cinci simțuri, promovând relaxarea, autonomia și dezvoltarea, îmbunătățirea concentrării și a atenției, identificarea emoțiilor și clarificarea lor. Promovează interacțiunea socială și comunicarea, îmbunătățirea abilităților de viață, dezvoltarea în general, pentru o viață mai bună, ducând la îmbunătățirea calității vieții copiilor, tinerilor și părinților și o mai bună complianță la tratament.

”Mulțumim Fundației pentru Comunitate și MOL România pentru susținerea proiectului ”Alături de copiii din spital – Relaxare emoțională prin realitate virtuală (VR)”, implementat de Asociația P.A.V.E.L., finanțarea acestui proiect este esențială în asigurarea stării de bine a copiilor și a părinților din spital”, a declarat Patricia Costea, Manager Proiect, Asociația PAVEL.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro