N

Înființare

2010

Membri

Patologie

Afecțiuni Autoimune

Acoperire

Națională

Contact

Str. Ioniţă Cegan nr. 3, Bl. P27, Parter, Ap. 1, Sector 5, Bucureşti
Telefon: +40 (314) 315218; +40 (737) 902953
Email: office@apaa.ro
Webpage: www.apaa.ro

Rozalina LĂPĂDATU, Președinte

Ziua Mondiala a Lupusului 2019

Sondajul Federației Mondiale Lupus evidențiază necesitatea educației, de îngrijirii de specialitate și de servicii de sprijin emoțional pentru milioane de oameni care trăiesc cu lupus.

(Washington DC) Mai mult de șase din zece persoane (61,6%) care trăiesc cu lupus afirmă că boala a avut un efect major asupra sănătății emotionale și psihice, potrivit datelor dintr-un sondaj global on-line completat de aproape 5000 de persoane cu lupus, sondaj realizat de către Federația Mondială Lupus (WLF/FML) pentru Ziua Mondială a Lupusului, 10 mai. Aproximativ o treime dintre respondenți au indicat, de asemenea, că boala a avut cel puțin un minim efect asupra stării lor emoționale.

Fețele ascunse ale disfuncțiilor tiroidiene

O campanie națională menită să mărească gradul de conștientizare a acestor boli și aderența la tratament

Glanda tiroidă asigură buna funcționare a întregului organism. Cu toate acestea, medicii endocrinologi atenționează că afecțiunile tiroidiene sunt încă subdiagnosticate în România. Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), în parteneriat cu Administrația Prezidențială, Societatea Română de Endocrinologie și cu Societatea Română de Psihoneuroendocrinologie lansează a treia ediție a campaniei naționale de popularizare a manifestării bolilor tiroidiene prin care își propun să mărească gradul de diagnostic și să îmbunătățească aderența la tratament.

APAA lansează o campanie prin care dorește să crească gradul de conștientizare a afecțiunilor tiroidiene și de accentuare a importanței tratamentelor pentru controlul simptomelor tiroiditelor autoimune.