Asociația Română de Hemofilie a organizat un eveniment dedicat pacientilor cu hemofilie – ”Hemofilia Bike”. Sub deviza „Astăzi pedalezi în locul meu, ca mâine să pedalam împreună”, participanții au urcat pe biciclete pentru a atrage atenția asupra hemofiliei și pentru a pleda pentru un acces echitabil la tratament, indiferent de vârstă, sex, regiunea de domiciliu.

Hemofilia este o afecțiune genetică rară, dar gravă, care afectează coagularea sângelui. Persoanele cu hemofilie se confruntă cu riscul crescut de sângerări severe și complicații asociate, iar accesul la tratament este esențial pentru menținerea sănătății și a calității vieții.

,,Hemofilia Bike – Astăzi pedalezi pentru mine, ca mâine să pedalam împreună”, este o declarație puternică de solidaritate, de susținere și de încurajare pentru toți cei afectați de hemofilie. Prin fiecare pedalare, se va demonstra că sunt oameni alături de cei care luptă cu această afecțiune și că sunteți gata, impreuna, să ne implicam si mai mult pentru o schimbare pozitivă în comunitatea persoanelor cu hemofilie din tara noastra.

Traseul în jurul Parlamentului României a fost ales cu atenție, având în vedere rolul instituției în luarea deciziilor politice și sociale. Participanții au dorit să sublinieze importanța faptului ca aceste decizii să fie orientate către beneficiul pacientului, asigurându-le accesul la tratamentul și serviciile de care au atâta nevoie

Evenimentul a fost mai mult decât o simplă pedalare – a fost un act de conștientizare și de mobilizare pentru schimbare. Împreună, participanții au demonstrat că comunitatea poate fi un agent puternic de transformare socială și că prin acțiuni unite se pot obține rezultate semnificative.

 

Sursa: Asociatia Romana de Hemofilie