Asociația Suport Mastocitoză România precizează că Institutul Clinic Fundeni, prin secția de Transplant Medular Pediatrie este parte a Centrului European de Excelență în Mastocitoză România, membru al ECNM-The European Competence Network Mastocytosis, organism cu înalte standarde de profesionalism.

Asociația Suport Mastocitoză România dezavuează atacurile din presă îndreptate împotriva Institutului Clinic Fundeni și a managerului acestuia, doamna prof. univ. dr. Anca Coliță, un medic de un înalt profesionalism și de o probitate morală desăvârșită.

Informațiile prezentate în mod tendențios, imaginile surprinse în timpul renovării secției, distorsionează realitatea și manipulează opinia publică.

Toți cei aproximativ 100 de copii cu mastocitoză au fost îngrijiți în condiții impecabile la Institutul Clinic Fundeni de către doamna prof. univ. dr. Anca Coliță, iar informațiile prezentate pe surse în presă nu s-au confirmat în realitate.

A se folosi de decesul unui copil pentru a porni o astfel acțiune nu este propriu nici demnității profesiei de ziarist și nici demnității umane.

Agresivitatea cu care se lovește în secția de Transplant Medular Pediatrie sugerează cu totul alte interese decât înfățișarea unui adevăr. Procentul de supraviețuire post-transplant este de peste 90% în acea secție, unul dintre cele mai ridicate din Europa.

De asemenea, apariția  din partea unor ONG uri a unor campanii de strângere de fonduri, campanii care folosesc informațiile din aceste articole pentru a strange sume considerabile de bani, fără a respecta regulile minimale de foundraising. trimit cu gândul la un alt tip de campanie care are drept scop macularea imaginii doamnei doamna prof. univ. dr. Anca Coliță și a secției de Transplant Medular Pediatrie.

Asociația Suport Mastocitoză România rămâne de partea adevărului și în slujba pacienților!