Asociaţia The Story of Autism, organizaţie non-guvernamentală şi independentă, care cooperează permanent la optimizarea calităţii vieţii, implicit de a apăra şi de a promova drepturile persoanelor cu tulburări din spectrul autismului, continuă campania „STOP Discriminării, toţi copiii au drepturi egale” şi în anul 2023 şi îşi propune ca piesa de teatru Povestea lui Luca să ajungă la câţi mai mulţi copii tipici şi dascăli din liceele din România.

În ţara noastră, statisticile cu privire la numărul persoanelor ce au nevoi speciale din categoria autismului sunt destul de îngrijorătoare. Numărul copiilor români care fac parte din tărâmul acestei tulburări este de peste 30.000.

Autismul este o afecţiune care de foarte multe ori se regăseşte în asociere cu discriminarea. La momentul actual, se poate observa că numărul persoanelor cu autism este în creştere. Asociaţia The Story of Autism îşi doreşte să contribuie efectiv la intruziunea copiilor cu autism în societate prin metode creative dar în acelaşi timp să înveţe copiii tipici să îşi facă prieteni noi”, declară Alexandra Dreghiciu, fondatoarea Centrului THE STORY OF AUTISM.

Povestea lui Luca – Este unul dintre proiectele iniţiate în cadrul acestei campanii. Mai exact, Povestea lui Luca este un spectacol de teatru educativ-incluziv pentru copiii tipici şi pentru cadrele didactice. Aceasta are rolul de a aduce în lumină lumea interioară a copilului autist, dificultăţile cu care se confruntă şi maniera în care percepe viaţa.

În anul 2022, această campanie a avut un real succes. Un număr de aproximativ 1000 de elevi din mai multe şcoli din România au vizionat această piesă de teatru, peste 20 de cadre didactice şi aproximativ 30 de părinţi au spus „DA” unei noi provocări.

Provocarea a constat în faptul că au ales să înţeleagă comportamentul copiilor cu autism, să dorească să le devină sprijin în dezvoltarea personală.

În cadrul acestei campanii, s-a subliniat faptul că indiferent de diferenţele cu care ne naştem, toţi ne dezvoltăm diferit, dar cu toate acestea, suntem la fel.

Inconfundabil, The Story of Autism se remarcă prin dorinţa de a pune la un loc o mulţime de emoţii pozitive, contribuind cu întreaga energie la construcţia unei societăţi mai bune, bazată pe egalitate.

Detalii pe https://storyofautism.ro