Asociația Unu și Unu, Asociația Română pentru Nou-nascuții Indelung Spitalizați, a lansat un proiect ce are ca scop ajutarea gravidelor și mamelor refugiate din Ucraina, care apelează sistemul medical din România.

În acest scop, Asociația Unu și Unu a selectat o echipă de voluntari traducători de limbile ucraineana și rusă, care să răspundă nevoilor de comunicare medic-pacient, în aceast context, în care multe femei cer azil sau tranzitează România.

Voluntarii sunt selectați pe criterii profesionale: medic, psiholog, traducător autorizat, și pot fi apelați prin telefon sau video-call de toate cadrele medicale din secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie (Nivel II si III).

Asociația Unu și Unu a distribuit un material informativ cu datele de contact ale traducătorilor voluntari către maternități, la nivel național.

În sensul invers, în situatia în care ajung la dvs. pacienții care au nevoie de traducator în spital, ne puteți contacta la numărul de telefon +40 745 63 98 98 sau prin email la contact@unusiunu.com