Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 proiectul Povești și emoții, alături de copiii din spital”, cu o durată de 7 luni, în cadrul secției de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, având ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori.

Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.

Peste 120 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani alături de însoțitorii acestora (mame sau tați) au beneficiat de servicii de terapie emoțională, multisenzorială, terapie prin povești și consiliere psihologică.

Poveștile au fost unul dintre elementele centrale ale activitătilor din cadrul proiectului. Cu ajutorul lor, copiii își dezvoltă creativitatea și imaginația, simt cum timpul petrecut în spital trece mai ușor, iar astfel distracția și joaca își fac loc. Cu ajutorul poveștilor, copiii au făcut cunoștință cu emoțiile, precum și cu dificultățile pe care le-a întâmpinat eroul principal. „Și mie mi-a fost frică de injecție…..dar acum sunt curajos, ca și copacul din poveste!”, „Și eu sunt curajos ca Spiderman! Îl ajut pe tati la reparat mașini și pe mami în bucătărie” sunt doar câteva dintre părerile care au rămas în urma citirii unei povești.

Obiectivele terapiei au fost obținerea relaxării, îmbunătățirea stării mentale, stimularea celor cinci simțuri, promovând relaxarea, autonomia, îmbunătățirea concentrării și a atenției, identificarea emoțiilor și clarificarea lor, ducând la îmbunătățirea calității vieții copiilor, tinerilor și părinților și o mai bună complianță la tratament.

Mulțumim Fundației pentru Comunitate și MOL România pentru susținerea proiectului “Povești și emoții, alături de copiii din spital!”, implementat de Asociația P.A.V.E.L., finanțarea acestui proiect a fost esențială în asigurarea stării de bine a copiilor și a părinților din spital.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro