Pe 12 octombrie, în București, la Le Chateau, va avea loc a VIII-a ediție a Balului Bucuriei, singurul bal caritabil pentru copiii și tinerii cu autism din România. În opt ani, evenimentul caritabil a reușit să genereze fonduri importante pentru a oferi programe sociale gratuite și de recuperare pentru peste 4.500 de copii și tineri cu autism, beneficiari de-a lungul anilor ai Autism Voice, una din cele mai mari asociații de specialitate dedicată problemelor de sănătate mintală pediatrică.

Pentru 65% dintre copiii și tinerii cu autism din România cea mai mare problemă pentru recuperarea lor este lipsa fondurilor necesare, conform celei mai recente cercetări în domeniu ale asociației. Mai mult, peste 60% dintre familiile sondate in cercetarea noastra afirmă că o altă problemă a fost lipsa informațiilor clare cu privire la pașii de urmat după aflarea diagnosticului, iar 47% dintre aceștia au spus că lipsa terapeuților specializați este o altă mare problemă.

În prezent, 1 din 54 de copii din țară suferă de autism, conform estimărilor OMS, astfel încât se estimează că sunt peste 50.000 de copii și tineri în nevoie de recuperare și integrare.

Scopul Balului Bucuriei de anul acesta, cu tema Humankind, este de a strânge peste 40.000 de euro, bani ce vor susține programele de recuperare sociale ale asociației pentru 440 de copii și tineri cu tulburări până la finalului anului.

Pe 12 octombrie, la Le Chateau, peste 200 de oameni de business și susținători ai cauzei sunt așteptați să participe, unde vor fi ghidați de Eli Neicuț, creator de conținut și influencer de fapte bune, într-o ediție sub egida umanității, unde se va celebra perseverența și reziliența potențialului uman. Cunoscuta artistă MIRA va susține un concert extraordinar pentru a celebra ocazia, iar Ștefan Muțiu și Amelia Racea, foști gimnaști de performanță și campioni europeni, vor susține momente artistice de dans și acrobație. Pe scenă vor urca, de asemenea, și copii ai asociației, care au povești de succes, iar cei prezenți vor avea parte și de alte momente surpriză.

Biletele la eveniment pot fi procurate online