Asociatia OncoPacientilor PHOENIX desfasoara Campania “Soare fara pete” 2018, editia a III-a, intre 15 iunie – 15 noiembrie 2018 – campanie de preventie a Melanomului si a incheiat prima etapa, in iunie-septembrie la Bucuresti si pe litoral la Mamaia, unde s-au distribuit aproximativ 10.000 materiale informative cu regula ABCDE.

Aceasta va continua in Bucuresti, prin distribuire de peste 2.000 materialele informative de autoexaminare cu regula ABCDE, astfel se gasesc permanent, la Casa de Cultura “Friedrich Schiller”, Str Batistei, nr. 15, sector 1, Bucuresti, dar si alte locatii.

“Soare fara pete” este o campanie de atentionare, preventie si screening pentru cancerele de piele, in special cel mai de temut – Melanomul, al carui grad de mortalitate a crescut ingrijorator in ultimii ani si durata de viata poate fi de doar 6-9 luni dar care, depistat si tratat precoce, are o supraviețuire de 98%.

In acest sens, totalul estimat de distribuit va fi peste 12.000 de materiale informative care contin recomandari de protectie, preventie, autoexaminarea prin regula ABCDE a petelor/alunitelor si a celor 5A. Campania vizeaza persoanele de toate varstele, dar cei mai predispusi sunt tinerii, motiv pentru care vor fi grup tinta principal pentru screening, in numar de peste 300.