Elaborarea unui program educational coerent, care sa sustina dezvoltarea continua a cunostintelor asistentilor medicali, directorilor de ingrijiri medicale si managerilor de spital, in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic, care rezida din complicatiile severe ale acestor afectiuni. Din pacate, in Romania numarul complicatiilor la nivelul membrelor inferioare este in continuare foarte crescut. Profesionisti din domeniul sanatatii doresc sa isi aduca aportul activ la schimbarea acestei situatii prin abordarea mai targetata si mai aprofundata a problematicii piciorului diabetic.

Cu prilejul cursului “Neuropatia Diabetica: manifestari, diagnostic, tratament si asistenta medicala”, desfasurat pe 20 si 21 aprilie la Centrul LifeSIM Bucuresti, conceptul de curs eveniment a fost lansat la intiativa Euro Jobs Romania, companie de top specializata in servicii de comunicare in domeniul medical si farmaceutic. Aceasta le ofera clientilor sai servicii de comunicare complet integrate si cursuri de specializare, fiind in contact permanent cu autoritatile, principalele institutii nationale si liderii de opinie prin parteneriatele strategice implementate cu Ministerul Sanatatii si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Ca formator si furnizor de servicii de Educatie Medicala Continua, Euro Jobs Romania isi propune sa reuneasca cea mai mare comunitate a profesionistilor in medicina si sa incurajeze colaborarea prin accesul rapid la informatii si solutii eficiente de comunicare: materiale educationale, cursuri creditate EMC, multichannel marketing, sprijin pentru performanta si competenta, integritate, empatie si abordare umanista. Cursurile medicale se adreseaza, in principal, asistentilor medicali generalisti, directorilor de ingrijiri medicale, managerilor de spital, studentilor la medicina si asistenta medicala, liderilor organizatiilor de sanatate, paramedicilor si companiilor farmaceutice care activeaza in Romania.

Tot în cadrul evenimentului “Neuropatia Diabetica: manifestari, diagnostic, tratament si asistenta medicala” a fost lansată campania „Stand up for your feet!”. “Wörwag Pharma România, împreună cu toți cei care ni se vor alătura acestei inițiative, se angajează să crească gradul de conștientizare a neuropatiei diabetice și a complicațiilor ei în rândul persoanelor cu diabet, al familiilor acestora, pentru depistarea și tratamentul precoce. Prin campania „Stand up for your feet!“ dorim să contribuim semnificativ la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu diabet și neuropatie diabetică, prin comunicare și educație terapeutică adecvată. Prin depistarea precoce si tratamentul adecvat, neuropatia diabetică poate fi prevenită sau întârziată. Acest lucru va avea efecte directe prin reducerea numărului de amputații în rândul persoanelor cu diabet. Fiți alături de noi în această campanie de educație terapeutică a persoanelor cu diabet, pentru ca acestea să poată recunoaște din timp toate semnele și simptomele neuropatiei diabetic”, a declarat Norina Gâvan,  CEO Wörwag Pharma România.

Evenimentul “Neuropatia Diabetica: manifestari, diagnostic, tratament si asistenta medicala” a fost organizat de Euro Jobs Romania, fiind creditat cu 18 puncte EMC acordate de OAMR. Au participat aproximativ 100 de asistenti medicali generalisti, directori de ingrijiri medicale si studenti la medicina si asistenta medicala.

Parteneri: Azuga Alkaline Water, Medco Medical Company, Omron Healthcare, Worwag Pharma Romania.

Partneri Media: MedicalManager.ro, EventsOnline.ro, RoDiabet.ro, Caspa.ro, DespreObezitate.roEditura Callisto, Editura Medicala Etna, Galenus, Grupul Editorial FinwatchJurmed – Jurnal Medical, , Neuropatia Diabetica, NursingNetwork.eu, Medical Market, Piciorul Diabetic, Romedic, Sanatatea Buzoiana, Sanatatea Conteaza, Saptamina Medicala, Televiziunea Medicala.