Autism Voice, organizaţie neguvernamentală specializată în recuperarea copiilor cu autism şi formarea de terapeuţi ABA, a lansat o campanie de strângere de fonduri prin SMS care are scopul de a acoperi costul terapiei unui număr de 200 de copii din cele două centre ale asociaţiei.

“Este suficient să ne oprim o clipă. Să ne imaginăm lumea în care un părinte se luptă să-şi salveze copilul, să-i ofere posibilitatea de a vorbi, de a putea spune ce-l doare, de a se juca, de a merge la grădiniţă. Într-o lume normală, acestea sunt lucruri simple, pe care orice copil le poate face. Când ai un copil cu autism, această realitate se schimbă în mod tragic. Campania “Donează Voce” este o continuare a procesului de rebranding al asociaţiei pe care l-am început în primăvara acestui an. Scopul este de a ajuta copiii cu autism să spargă barierele de comunicare dintre ei şi toţi cei care-i înconjoară. Este un proiect curajos, prin care ne dorim ca fiecare copil cu autism să aibă un viitor şi o şansă la recuperare şi ca fiecare părinte aflat în această situaţie să nu mai aibă grija zilei de mâine”, a declarat preşedintele asociaţiei, Anca Dumitrescu.

Campania a debutat la mijlocul lunii octombrie, iar prima etapă se va încheia în decembrie. “În cadrul campaniei urmează să răspundă provocării personalităţi din muzică, poezie, dar şi creatorii de conţinut. În acest mod, campania îşi propune să ajungă la un număr cât mai mare de persoane care să doneze 2 euro trimiţând cuvântul VOCE la numărul de telefon: 8844”, afirmă aceeaşi sursă.

Autism Voice a fost înfiinţată în anul 2008 şi dispune de două centre de terapie, unde copiii cu tulburări comportamentale din spectrul autist sunt ajutaţi să se recupereze prin intervenţia ABA. AGERPRES